Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Μείωση κερδών 8,7% στο α΄ τρίμηνο

Υποχώρηση κερδών παρά τη μικρή αύξηση τζίρου εμφάνισε ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης στο α΄ τρίμηνο του 2014. Βελτίωση των λειτουργικών κερδών. Οι εκτιμήσεις για το β΄ τρίμηνο της χρήσης.

Πλαστικά Θράκης: Μείωση κερδών 8,7% στο α΄ τρίμηνο

Βελτιωμένο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και λειτουργικών κερδών ήταν το α΄ τρίμηνο του 2014 για τον όμιλο των Πλαστικών Θράκης.

Ειδικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 5% και ανήλθε στα 62,45 εκατ. ευρώ από 59,51 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα ενοποιημένα EBITDA ανήλθαν στα 4,63 εκατ. ευρώ από 4,44 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2013, σημειώνοντας βελτίωση κατά 4,2%.

Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και κέρδη μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο 1,03 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8,7% από το 1,12 εκατ. ευρώ που ήταν στο α΄ τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου του 2014 ήταν:
-Αύξηση του όγκου πωλήσεων
-Βελτίωση του παραγωγικού κόστους από τη συγκράτηση των σταθερών παραγωγικών δαπανών
-Βελτίωση του προϊόντικού μίγματος και του χαρτοφυλακίου του πελατών
-Αύξηση των εξόδων αναδιοργάνωσης στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου των θυγατρικών του Ομίλου

Στις 31.03.2014 ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός του ομίλου ανήλθε σε 35,7 εκατ. ευρώ και ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός προς Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,3.

Αναφορικά με την πορεία του β΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι θα κινηθεί στους ίδιους βελτιωμένους ρυθμούς σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v