Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Κερδοφορία για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο

Κέρδη προ φόρων 403,1 χιλ. ευρώ και κύκλο εργασιών 1,88 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο ο όμιλος της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι.

Ευρωσύμβουλοι: Κερδοφορία για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο

Σε θετικό έδαφος παρέμειναν και στο πρώτο τρίμηνο του 2014 τα οικονομικά μεγέθη για την Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα ότι η επιστροφή στην κερδοφορία, που επιτυγχάνεται για 5ο σερί τρίμηνο, δεν είναι ευκαιριακή, αλλά ότι χτίζεται σε στέρεες βάσεις και, παρά τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά, σταδιακά παγιώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, στο διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος του 2014, αυξήθηκε στο 1,88 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού ύψους 1,79 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα πέρυσι και συνδυάστηκε με κέρδη προ φόρων στα 403,1 χιλ. ευρώ, έναντι 247 χιλ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Στο ίδιο διάστημα, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου ενισχύθηκε στα 4,07 εκατ. ευρώ, από 3,73 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 9,85 εκατ. ευρώ, έναντι 10,08 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο δείκτης σχετικής ρευστότητας να είναι βελτιωμένος πάνω από τη μονάδα.

Σε επίπεδο μητρικής, οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου για την εισηγμένη Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. αυξήθηκαν οριακά σε 1,2 εκατ. ευρώ, από 1,12 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, με τα κέρδη προ φόρων να υποχωρούν στα 286 χιλ. ευρώ, από 374,9 χιλ. ευρώ πέρυσι. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων, επίσης, παρουσιάζεται ενισχυμένο στα 3,9 εκατ. ευρώ, από 3,65 εκατ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι, ενώ μείωση σημειώνεται και στο σύνολο των υποχρεώσεων, στα 7,4 εκατ. ευρώ, από 7,84 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Βασικοί άξονες στρατηγικής για τη διοίκηση της Ευρωσύμβουλοι θα παραμείνουν αφενός η επίτευξη πωλήσεων που θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους και αφετέρου η θετική οργανική ρευστότητα και η ταμειακή της επάρκεια.

Με αφορμή τη δημοσίευση των ενδιάμεσων συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι ΑΕ κ. Στ. Ταυρίδης δήλωσε: «Τα θετικά αποτελέσματα σε αυτές τις συνθήκες αγοράς είναι ικανοποιητικά και ταυτόχρονα ενθαρρυντικά και για το υπόλοιπο του 2014, διάστημα στο οποίο αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας και του ομίλου. Στόχος μας παραμένει η διεύρυνση των εργασιών και των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε, πιστεύουμε βάσιμα ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο, ως αποτέλεσμα τόσο της διαφαινόμενης βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στη χώρα και των αναγκών που θα προκύψουν από την υλοποίηση του νέου ΣΕΣ (ΕΣΠΑ), όσο και των ρυθμών απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, που υποχρεωτικά θα αυξηθούν στο επόμενο διάστημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v