Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Εξαγορά της κυπριακής F.E.V.

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις της Euroconsultants International S.A. με τον Ομιλο Εταιρειών SFS, για την εξαγορά της κυπριακής εταιρείας First Elements Ventures Ltd.

Ευρωσύμβουλοι: Εξαγορά της κυπριακής F.E.V.
Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις της Euroconsultants International S.A. με τον Ομιλο Εταιρειών SFS, για την εξαγορά της κυπριακής εταιρείας First Elements Ventures Ltd.

Συγκεκριμένα, η Euroconsultants International S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο, θυγατρική Εταιρεία Συμμετοχών της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι, προέβη στην απόκτηση του 90% της εταιρείας, η οποία μετονομάζεται σε First Elements Ventures Ltd.NTS Ltd., έναντι συνολικού τιμήματος 195.000 ευρώ.

Οι κ.κ. Παντελής Δημητρίου και Παναγιώτης Παστός, που ασκούν τα καθήκοντα διοίκησης της Εταιρείας, έχουν στην κατοχή τους το υπόλοιπο 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η First Elements Ventures Ltd., ιδρύθηκε το 2000 και απασχολεί 10 άτομα επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημιουργίας και διαχείρισης μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με τη δημιουργία του νέου εταιρικού σχήματος, στοχεύει στην εντατικοποίηση των ρυθμών ανάπτυξης του τμήματος εθνικών έργων, διατηρώντας ταυτόχρονα τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των διεθνών δραστηριοτήτων της εν αναμονή των νέων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των νέων αγορών της Ν.Α. Ευρώπης.

Η First Elements Ventures Ltd., το 2006, είχε κύκλο εργασιών 392.149 ευρώ με κέρδη 34.600 ευρώ. Οι προβλέψεις για το 2007, ανέρχονται σε 500.000 ευρώ κύκλο εργασιών και 60.550 ευρώ κέρδη.

Όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής κίνησης, προγραμματίζεται ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον της Λευκωσίας, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 17:30, με θέμα ”Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Οι νέες προοπτικές στα πλαίσια Διαρθρωτικών Ταμείων και άλλων Ευρωπαϊκών Πολιτικών”.



Με αυτή την επιχειρηματική κίνηση της Euroconsultants International S.A. ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος του στρατηγικού σχεδίου της εισηγμένης Ευρωσύμβουλοι, το οποίο προέβλεπε - όπως είχε ανακοινωθεί και στο παρελθόν - την επέκταση του δικτύου της και την ενίσχυση της παρουσίας της στην Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Κύπρο.

Ειδικότερα, η Euroconsultants International S.A., ολοκληρώνοντας τις σχετικές διαδικασίες, κατέχει: α) στην Euroconsultants Bulgaria A.D. με έδρα την Σόφια, Βουλγαρία, διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Ιωάννης Πατιάς, ποσοστό συμμετοχής 49% β) στην Euroconsultants Corporation S.A. με έδρα στο Βουκουρέστι, Ρουμανία, διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Νικόλαος Ρακιτζής, ποσοστό συμμετοχής 48% και γ) στην First Elements Euroconsultants Ltd, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, η εισηγμένη σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση και του δευτέρου σκέλους το οποίο προβλέπει την συγκέντρωση και απόκτηση από την θυγατρική της, Euroconsultants International S.A., συμμετοχών στις υπάρχουσες εταιρίες στα Σκόπια, την Σερβία, και την Τσεχία καθώς επίσης και την ίδρυση νέων εταιριών σε χώρες με στρατηγική σημασία για τον Όμιλο όπως για παράδειγμα χώρες του Κόλπου (Εμιράτα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v