Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Υποβάθμιση σε Β+ από S&P

Η S&P προβλέπει αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2014 για την εταιρία, μετά την αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και υψηλότερου κόστους αναδιάρθρωσης σε σχέση με τις προβλέψεις του οίκου. Βλέπει πιέσεις στις πωλήσεις το 2014.

Frigoglass: Υποβάθμιση σε Β+ από S&P

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Frigoglass σε Β+ από ΒΒ- προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's. 

Παράλληλα, αναβάθμισε το outlook της αξιολόγησης σε σταθερό από αρνητικό. 

Η υποβάθμιση έπεται της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου από τη Frigoglass, με τον οίκο να σημειώνει ότι η εταιρία αποδίδει κάτω από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ καταγράφει ότι έχουν επιδεινωθεί οι προοπτικές στις πωλήσεις.

Όπως αναφέρει, η επιδείνωση στη λειτουργική απόδοση της Frigoglass από τα μέσα του 2013 θα συνεχιστεί και φέτος, λόγω χαμηλότερων πωλήσεων σε πελάτες - κλειδιά όπως η Coca Cola. 

Η S&P προβλέπει αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2014 για την εταιρία, μετά την αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και υψηλότερου κόστους αναδιάρθρωσης σε σχέση με τις προβλέψεις του οίκου.

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση της S&P ότι η Frigoglass θα καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας του 2014 μέσω της ανακυκλούμενης γραμμής πίστωσης ύψους 50 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι οι λειτουργικές τάσεις πιθανότατα θα σταθεροποιηθούν τους επόμενους 12 μήνες.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v