Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chipita: Συζητά με Λούλη για κοινή εταιρεία στην Ινδία

Αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, τότε η Chipita θα είναι η δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία που θα έχει συνεργαστεί με «ελληνικών» συμφερόντων όμιλο για την επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Chipita: Συζητά με Λούλη για κοινή εταιρεία στην Ινδία

Σε συζητήσεις για τη δημιουργία κοινής εταιρείας στην Ινδία και την ανέγερση μύλου ο οποίος θα προμηθεύει με πρώτη ύλη το νέο εργοστάσιο κρουασάν της Chipita, βρίσκονται οι όμιλοι Λούλη και Chipita, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη τους στο Euro2day.gr. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι συζητήσεις, δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Σημειώνεται ότι η Chipita, όπως είχε γράψει σε παλαιότερο άρθρο του το Euro2day.gr, έχει δρομολογήσει ήδη τη δημιουργία δεύτερης μονάδας στην Ινδία και συγκεκριμένα στο Αχμενταμπάντ. Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το εργοστάσιο το οποίο θα παράγει κρουασάν- το πρώτο που διαθέτει η εταιρεία στη Βομβάη παράγει πραλίνα- θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2016.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος Λούλη ήδη από πέρυσι, επ’ αφορμή και της στρατηγικής του συνεργασίας με τον όμιλο Al dahra Agriculture, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του για παραγωγική επέκταση σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία μέσω της κοινής εταιρείας με τον όμιλο Al dahra.

Αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, τότε η Chipita θα είναι η δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία που θα έχει συνεργαστεί με εγχώριο όμιλο για την επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Είχε προηγηθεί πριν από μία δεκαετία η κοινή εταιρεία που είχε συστήσει η εταιρεία του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου (φωτ.) με τον όμιλο A.G. Leventis (Nigeria), συμφερόντων της οικογένειας Λεβέντη - Δαυίδ) στη Νιγηρία. Συνεργασία, η οποία έχει σταματήσει εδώ και κάποια χρόνια.

Σήμερα η Chipita έχει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 37 γραμμές παραγωγής. Επίσης, διαθέτει 7 εργοστάσια και 30 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο, Μεξικό και Σαουδική Αραβία, χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα στην Αίγυπτο έχει στρατηγική συνεργασία με την οικογένεια Berz, στο Μεξικό με την Gamesa, θυγατρική της PepsiCo Foods Mexico και στη Σαουδική Αραβία με και την Almarai και τον όμιλο Olayan αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v