Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Την επιστροφή €0,019/μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

Τη διανομή προς τους μετόχους ποσού 1.246.846,92 ευρώ αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση του Ιασώ. Καλά τα αποτελέσματα τριμήνου, καλύτερο το 5μηνο, τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Σταματίου.

Ιασώ: Την επιστροφή €0,019/μετοχή αποφάσισε η ΓΣ
Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιασώ, στην οποία παρέστησαν 208 μέτοχοι εκπροσωπούντες ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διάταξης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, τις αναμορφωμένες (αναδιατυπωμένες) ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (ενοποιημένες και μη ενοποιημένες) της χρήσης 01.01.2012 – 31.12.2012, λόγω εφαρμογής του τροποποιημένου ΔΛΠ 19 «Παροχές σε εργαζομένους».

2. Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διάταξης υποβλήθηκαν στη Γενική Συνέλευση οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (ενοποιημένες και μη ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2013, η επ' αυτών Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία συμπεριλαμβάνει και τη δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43α παρ. 3 περ. δ' του κ.ν. 2190/1920, και η Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή και εγκρίθηκαν ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας της χρήσης που έληξε την 31.12.2013.

3. Επί του τρίτου θέματος της ημερησίας διάταξης, η Γενική Συνέλευση απήλλαξε ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2013.

4. Επί του τετάρτου θέματος της ημερησίας διάταξης η Γενική Συνέλευση απήλλαξε ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, τον Ορκωτό Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2013.

5. Επί του πέμπτου θέματος της ημερησίας διάταξης, η Γενική Συνέλευση με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου εξέλεξε με ψήφους 24.389.088 υπέρ, ήτοι με ποσοστό 99,90% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων και ψήφους 24.126 κατά, ήτοι με ποσοστό 0,098% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, την Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών με την επωνυμία BAKER TILLY HELLAS Α.Ε. για την εταιρική χρήση 2014 και συγκεκριμένα ως Τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή τον κ. Κωνσταντίνο Πετρόγιαννη και ως Αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή τον κ. Γεώργιο Βαρθαλίτη και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να διαπραγματευτεί και να προβεί σε συμφωνία με την ελεγκτική εταιρεία σχετικά με την αμοιβή της για τον ανατιθέμενο σε αυτήν έλεγχο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης, η οποία πάντως δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 65.400€ πλέον Φ.Π.Α και εξόδων και στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή για την έκδοση του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού (του άρθρου 65α παρ. 1 του ν. 4174/2013) της χρήσεως 2014.

6. Επί του έκτου θέματος της ημερησίας διάταξης η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, το Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση εντός του έτους 2014 για τη διανομή προς τους μετόχους ποσού 1.246.846,92 ευρώ, αφαιρουμένου του φόρου 19%, ήτοι καθαρού ποσού 1.009.946,01 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,019 ευρώ ανά μετοχή, και το οποίο ποσό προέρχεται από αφορολόγητα αποθεματικά παρελθουσών χρήσεων που είχαν σχηματιστεί με βάση το ν. 2238/1994, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013

7. Επί του εβδόμου θέματος της ημερησίας διάταξης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, ήτοι με 24.413.214 συνολικά έγκυρες ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45,93% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και σε ποσοστό 100% των παρισταμένων μετοχών και ψήφων, τη χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 κ.ν.2190/20, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Εταιρίας για τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών που είναι συνδεδεμένες με την Εταιρία, σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 42ε παρ. 5 κ.ν.2190/20, καθώς και για τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς με την Εταιρία σκοπούς.

Αισιοδοξία για τη φετινή χρήση 

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γεώργιος Σταματίου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «ότι πριν λίγες ημέρες το ΙΑΣΩ συμπλήρωσε τα 18 χρόνια λειτουργίας. Έχουμε πλέον ως εταιρεία ενηλικιωθεί, αν θεωρήσαμε το 18ο έτος, ως έτος ενηλικίωσης. Μπορεί να φαίνονται σαν χθες αλλά είναι 18 χρόνια, γεμάτα από ζωή, ενέργεια και δράση. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα 4 – 5 τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, τα δυσκολότερα από κάθε άποψη λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, κρίσης η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στο τέλος της. Μακάρι να διαψευστούν και να λήξει νωρίτερα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Δηλαδή τότε που οι πολίτες θα αισθανθούν τη διαφορά. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο και ιδίως δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Γιατί είναι αγώνας για επιβίωση. Επιβίωση, που σύμφωνα με κάποιο κινέζο θεωρητικό στρατηγικής, εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες, ενώ η ευκαιρία για το θρίαμβο εξαρτάται και από τις ενέργειες των άλλων. Προφανώς ο κινέζος θεωρητικός δεν γνώριζε ούτε προέβλεψε την ύπαρξη του ΕΟΠΥΥ και βεβαίως τις περικοπές που κάνει μέσω των μηχανισμών rebate και claw back. Περικοπές που απομείωσαν καθοριστικά τα αποτελέσματα της χρονιάς που έκλεισε, όπως με κάθε λεπτομέρεια απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν ή υποβλήθηκαν προς έγκριση στη Γ.Σ.

Περικοπές που αποφάσισαν και εφάρμοσαν, ατυχέστατα και με αναδρομικό μάλιστα χαρακτήρα, για να καλύψουν ίσως δικές τους αδυναμίες και αστοχίες. Παρενέβησαν χωρίς λογική και ακριβοδίκαια μέτρα ή σταθμά, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν κάθε λάθος ή απόκλιση των προϋπολογισθέντων – εκτιμηθέντων ποσών με τα υποβληθέντα στον ΕΟΠΥΥ. Λυπάμαι ειλικρινά που οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αντιμετωπίζονται με αυτό τον άδικο και αδικαιολόγητο τρόπο. Δηλώσαμε με κάθε έμφαση ότι δεν θα αποδεχθούμε κάθε άδικη επιβολή μέτρων και μονομερή τροποποίηση της σύμβασης συνεργασίας μας με το ΕΟΠΥΥ. Ενημερώσαμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την προάσπιση όλων των συμφερόντων μας.

Τα ενοποιημένα – ομιλικά οικονομικά στοιχεία του 2013 και τα επιμέρους της μητρικής εταιρείας ή των θυγατρικών εταιρειών, δεν αποδίδουν τις δυσχέρειες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε όλοι όσοι απαρτίζουμε την οικογένεια «ΙΑΣΩ». Πραγματικά πετύχαμε αξιόλογα αποτελέσματα, για τα οποία αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από καρδιάς πολλές ευχαριστίες, σε όλους. Ευχαριστίες γιατί με την βοήθεια όλα έχουν υλοποιηθεί οι κεντρικοί – γενικοί και επιμέρους στόχοι. Στόχοι επικεντρωμένοι στην ολοκληρωμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης υγείας με εξασφάλιση ταυτόχρονα μακροπρόθεσμης προάσπισης των συμφερόντων και της ευημερίας των μετόχων της και όλων όσων συνδέονται με τις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου ή απαρτίζουν την οικογένεια του ΙΑΣΩ.

Η προσήλωσή μας σε αυτούς τους στόχους, κάποιοι από τους οποίους θα χαρακτήριζα ως διαχρονικούς, άρα ισχύουν και στο 2014. Μια χρονιά που έδειξε ήδη καλύτερα σημάδια για τις εταιρείες μας. Μια χρονιά που ελπίζουμε να κλείσει με καλύτερα από πέρυσι αποτελέσματα και θα δικαιώσει τους μετόχους και όλους όσους συμβάλλουν στην υλοποίησή τους. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα προσφέρουν κάθε τους δύναμη και επαγγελματική ικανότητα, κάθε τους γνώση και εμπειρία. Χρειαζόμαστε κάθε ατομική πρωτοβουλία, αλλά και κάθε ομαδική ενέργεια που έχει ίδιους προσανατολισμούς.

Από τα στοιχεία την Α' τριμήνου του 2014 που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, αλλά και από τα καλύτερα ακόμα στοιχεία του Α' πενταμήνου επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία μας για την τρέχουσα χρήση. Η διανομή του αποθεματικού στους μετόχους είναι το επόμενο ενθαρρυντικό μήνυμα που εκπέμπουμε στους μετόχους και ευρύτερα στην αγορά. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να μοιραστούμε όλοι μεγαλύτερες επιτυχίες και να εξάγουμε ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Θερμά ευχαριστώ και να συγχαίρω όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες ιατρούς και τους εργαζομένους μας για την αφοσίωση, τη σκληρή και μεθοδική εργασία τους. Οι ευχές ισχύουν για όλους και ιδίως οι ευχές για να έχουμε όλοι δύναμη για μεγαλύτερες επιτυχίες στο 2014, για το οποίο οι ανάγκες αλλά και οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα περισσότερες. Ανάγκες επιβεβλημένες από την πορεία της οικονομίας της χώρας μας και προσδοκίες που υπαγορεύονται από τις απαιτήσεις όλων όσων εμπιστεύονται το πολύτιμο αγαθό της υγείας τους, στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που είναι καταφανές ότι παρέχουν οι εταιρείες του Ομίλου ΙΑΣΩ»

Η ομιλία του προέδρου του ΔΣ

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γεώργιος Σταματίου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «ότι πριν λίγες ημέρες το ΙΑΣΩ συμπλήρωσε τα 18 χρόνια λειτουργίας. Έχουμε πλέον ως εταιρεία ενηλικιωθεί, αν θεωρήσαμε το 18ο έτος, ως έτος ενηλικίωσης. Μπορεί να φαίνονται σαν χθες αλλά είναι 18 χρόνια, γεμάτα από ζωή, ενέργεια και δράση.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα 4 – 5 τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, τα δυσκολότερα από κάθε άποψη λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, κρίσης η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στο τέλος της. Μακάρι να διαψευστούν και να λήξει νωρίτερα. Το ζητούμενο βέβαια είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Δηλαδή τότε που οι πολίτες θα αισθανθούν τη διαφορά. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο και ιδίως δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Γιατί είναι αγώνας για επιβίωση.

Επιβίωση, που σύμφωνα με κάποιο κινέζο θεωρητικό στρατηγικής, εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες, ενώ η ευκαιρία για το θρίαμβο εξαρτάται και από τις ενέργειες των άλλων. Προφανώς ο κινέζος θεωρητικός δεν γνώριζε ούτε προέβλεψε την ύπαρξη του ΕΟΠΥΥ και βεβαίως τις περικοπές που κάνει μέσω των μηχανισμών rebate και claw back. Περικοπές που απομείωσαν καθοριστικά τα αποτελέσματα της χρονιάς που έκλεισε, όπως με κάθε λεπτομέρεια απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν ή υποβλήθηκαν προς έγκριση στη Γ.Σ.

Περικοπές που αποφάσισαν και εφάρμοσαν, ατυχέστατα και με αναδρομικό μάλιστα χαρακτήρα, για να καλύψουν ίσως δικές τους αδυναμίες και αστοχίες. Παρενέβησαν χωρίς λογική και ακριβοδίκαια μέτρα ή σταθμά, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν κάθε λάθος ή απόκλιση των προϋπολογισθέντων – εκτιμηθέντων ποσών με τα υποβληθέντα στον ΕΟΠΥΥ. Λυπάμαι ειλικρινά που οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αντιμετωπίζονται με αυτό τον άδικο και αδικαιολόγητο τρόπο. Δηλώσαμε με κάθε έμφαση ότι δεν θα αποδεχθούμε κάθε άδικη επιβολή μέτρων και μονομερή τροποποίηση της σύμβασης συνεργασίας μας με το ΕΟΠΥΥ. Ενημερώσαμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την προάσπιση όλων των συμφερόντων μας.

Τα ενοποιημένα – ομιλικά οικονομικά στοιχεία του 2013 και τα επιμέρους της μητρικής εταιρείας ή των θυγατρικών εταιρειών, δεν αποδίδουν τις δυσχέρειες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε όλοι όσοι απαρτίζουμε την οικογένεια «ΙΑΣΩ». Πραγματικά πετύχαμε αξιόλογα αποτελέσματα, για τα οποία αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από καρδιάς πολλές ευχαριστίες, σε όλους. Ευχαριστίες γιατί με την βοήθεια όλα έχουν υλοποιηθεί οι κεντρικοί – γενικοί και επιμέρους στόχοι. Στόχοι επικεντρωμένοι στην ολοκληρωμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης υγείας με εξασφάλιση ταυτόχρονα μακροπρόθεσμης προάσπισης των συμφερόντων και της ευημερίας των μετόχων της και όλων όσων συνδέονται με τις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου ή απαρτίζουν την οικογένεια του ΙΑΣΩ.

Η προσήλωσή μας σε αυτούς τους στόχους, κάποιοι από τους οποίους θα χαρακτήριζα ως διαχρονικούς, άρα ισχύουν και στο 2014. Μια χρονιά που έδειξε ήδη καλύτερα σημάδια για τις εταιρείες μας. Μια χρονιά που ελπίζουμε να κλείσει με καλύτερα από πέρυσι αποτελέσματα και θα δικαιώσει τους μετόχους και όλους όσους συμβάλλουν στην υλοποίησή τους. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα προσφέρουν κάθε τους δύναμη και επαγγελματική ικανότητα, κάθε τους γνώση και εμπειρία. Χρειαζόμαστε κάθε ατομική πρωτοβουλία, αλλά και κάθε ομαδική ενέργεια που έχει ίδιους προσανατολισμούς.

Από τα στοιχεία την Α' τριμήνου του 2014 που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, αλλά και από τα καλύτερα ακόμα στοιχεία του Α' πενταμήνου επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία μας για την τρέχουσα χρήση. Η διανομή του αποθεματικού στους μετόχους είναι το επόμενο ενθαρρυντικό μήνυμα που εκπέμπουμε στους μετόχους και ευρύτερα στην αγορά. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να μοιραστούμε όλοι μεγαλύτερες επιτυχίες και να εξάγουμε ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Θερμά ευχαριστώ και να συγχαίρω όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες ιατρούς και τους εργαζομένους μας για την αφοσίωση, τη σκληρή και μεθοδική εργασία τους. Οι ευχές ισχύουν για όλους και ιδίως οι ευχές για να έχουμε όλοι δύναμη για μεγαλύτερες επιτυχίες στο 2014, για το οποίο οι ανάγκες αλλά και οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα περισσότερες. Ανάγκες επιβεβλημένες από την πορεία της οικονομίας της χώρας μας και προσδοκίες που υπαγορεύονται από τις απαιτήσεις όλων όσων εμπιστεύονται το πολύτιμο αγαθό της υγείας τους, στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που είναι καταφανές ότι παρέχουν οι εταιρείες του Ομίλου ΙΑΣΩ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v