Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Βελτιωμένη η εγχώρια αγορά

Η εταιρεία διαθέτει την υποδομή να σηκώσει πολύ υψηλότερες πωλήσεις, δηλώνει ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης. Φέτος κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην εγχώρια αγορά, υπογραμμίζει.

Γενική Εμπορίου: Βελτιωμένη η εγχώρια αγορά

«Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει κατά το παρελθόν τέτοια υποδομή, έτσι ώστε να μπορεί να "σηκώσει" πολύ μεγαλύτερο όγκο εργασιών και αυτό που κοιτάζουμε τώρα είναι να διευρύνουμε την προϊοντική μας γκάμα απευθυνόμενοι και σε άλλους κλάδους. Είναι βέβαιο πως έχουμε να ωφεληθούμε σημαντικά -λόγω του αντικειμένου εργασιών μας- αν ξεκινήσουν να υλοποιούνται επενδύσεις στην Ελλάδα».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Κρεμμύδας, συμπληρώνοντας: «Φέτος, κάτι έχει αρχίσει να κινείται στην αγορά. Η επανεκκίνηση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, αλλά και μικρότερα έργα του ΕΣΠΑ έχουν αρχίσει να μας δίνουν πωλήσεις.

Στο πρώτο τρίμηνο είχαμε μια υστέρηση πωλήσεων, ωστόσο στο σύνολο του εξαμήνου ο κύκλος εργασιών μας αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αντίστοιχο περυσινό. Θα ήθελα να σημειώσω και την έμφαση που δίνουμε στις εξαγωγές. Μεταξύ άλλων έχουμε κάνει αρκετές προσφορές στο Ιράκ και θα θέλαμε η κατάσταση να ηρεμήσει στη χώρα. Οι ταραχές για τις οποίες ενημερωνόμαστε, δεν μας συμφέρουν».

Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Κρεμμύδα για τη σχέση της εταιρείας του με τις τράπεζες και για τις εκτιμήσεις του για τις επιδόσεις του δεύτερου εξαμήνου, λάβαμε την εξής απάντηση:

«Κατά τα τελευταία χρόνια έχουμε μειώσει δραστικά τα υπόλοιπά μας προς τις τράπεζες, με αποτέλεσμα η ρευστότητά μας να βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Για το δεύτερο εξάμηνο, ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, ωστόσο αν δεν έχουμε κάποια έκτακτη εξέλιξη, αναμένεται και πάλι μια κερδοφόρα χρονιά» (πέρυσι η Γενική Εμπορίου είχε σημειώσει κέρδη ύψους 633 χιλιάδες ευρώ).

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,017 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v