Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλύτερες μέρες» για τους Ευρωσυμβούλους

Τους λόγους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα εργασιών για την εισηγμένη εταιρεία, εξηγεί στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρός της κ. Στάθης Ταυρίδης.

«Καλύτερες μέρες» για τους Ευρωσυμβούλους

Την εκτίμησή του ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί ανοδικά τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και τελικού αποτελέσματος εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Ευρωσύμβουλοι κ. Στάθης Ταυρίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Euro2day.gr.

«Το πρώτο φετινό τρίμηνο ήταν το πέμπτο κατά σειρά κερδοφόρο τρίμηνο και έτσι πιστεύω πως θα συνεχίσουν τα πράγματα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όσο και αν στο β' τρίμηνο –λόγω των εκλογών- παρατηρήθηκε μια στασιμότητα σε ότι αφορά τις εργασίες των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η ουσία πως έχει δημιουργηθεί ένα ευρύτερα θετικό κλίμα για τις εταιρείες συμβούλων στην Ελλάδα.

Τομείς εργασιών όπως τα προγράμματα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, οι ρυθμίσεις χρεών προς τις τράπεζες και η συμβουλευτική στήριξη ξένων επενδυτών που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, μας προσφέρουν δουλειές, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως παίρνουμε δουλειές και στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταυρίδης.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων:

• Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών έως και 790.000 τεμαχίων μέσα στους επόμενους 24 μήνες και σε εύρος τιμών μεταξύ του 1 και των 5 ευρώ.

• Η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου που πέρα από την αύξηση του αριθμού των μελών, δείχνει να σηματοδοτεί και τη διάθεση της εισηγμένης να αναβαθμίσει το ρόλο και τη σημασία του συγκεκριμένου οργάνου. Ενδεικτική είναι η συμμετοχή του καθηγητή κ. Διονύση Χιόνη και δύο άλλων σημαντικών και εξειδικευμένων στελεχών (ένας Ελληνοαμερικανός και ένας Γερμανός).

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας αυξήθηκε από το 1,79 στο 1,89 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν από τα 427 στα 295 χιλ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη ανέβηκαν από τα 247 στα 403 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v