Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Δριμύ κατηγορώ για ΕΟΠΥΥ

Για απαράδεκτες πολιτικές που ακολουθούνται στο χώρο της υγείας έκανε λόγο η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών, ενώ καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Στόχος η περαιτέρω επέκταση στον ιατρικό τουρισμό.

Ιατρικό Αθηνών: Δριμύ κατηγορώ για ΕΟΠΥΥ

Έντονα παράπονα εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών Γεώργιος Αποστολόπουλος κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Μεταξύ των ζητημάτων που έθιξαν οι κ. Γ. και Β. Αποστολόπουλος ήταν:

• Οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες εξοφλούνται με το σταγονόμετρο.

• Οι απαράδεκτες πολιτικές του rebate και του clawback που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

• Η αδιαφάνεια και η αβεβαιότητα που επικρατεί στους κανόνες του παιχνιδιού.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης ζήτησε:

α) Ξεκάθαρη σύμβαση μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ, όπου οι πληρωμές θα αναρτώνται στη Διαύγεια και δεν θα γίνονται κατά το δοκούν.
β) Κατηγοριοποίηση κλινικών.
γ) Προϋπολογισμό ανά κλινική προκειμένου οι κλινικές να ξέρουν ποιες και πόσες υπηρεσίες θα παρέχουν.
δ) Έλεγχο σε πραγματικό χρόνο (real time) από τον ΕΟΠΥΥ.

«Σήμερα όλα τα μέτωπα είναι πλήρως ανοικτά», δήλωσε ο CEO της εισηγμένης Β. Αποστολόπουλος, υποστηρίζοντας πως ο όμιλος του Ιατρικού συνεχίζει την εξωστρεφή στρατηγική του παρά την κρίση και την επεκτατική πολιτική στον ιατρικό τουρισμό -το 11% των πωλήσεων του ομίλου προήλθε το 2013 από τον συγκεκριμένο τομέα- με στόχο την περαιτέρω αύξησή του.

Επίσης, η διοίκηση του Ιατρικού αναφέρθηκε καυστικά στον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, σημειώνοντας: «Είμαστε υπέρ του θεσμού της Ημερήσιας Νοσηλείας, αλλά με τον τρόπο που προωθείται θα έχουμε μία... μονάδα σε κάθε πολυκατοικία και το Δημόσιο όχι μόνο δεν θα εξοικονομήσει χρήματα, αλλά θα καταγράψει ζημίες τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ».

Τέλος, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης στέλεχος της εταιρίας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υποβολής νέας δημόσιας πρότασης μετά το αποτυχημένο εγχείρημα του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v