Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπήτρος: Οι προβλέψεις για το β' εξάμηνο

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σταθερότητα του πολιτικού περιβάλλοντος, το βάθος και την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, υπογραμμίζει ο κ. Π. Μπήτρος. Βελτιώθηκε η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου το 2013.

Μπήτρος: Οι προβλέψεις για το β εξάμηνο
Οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Μπήτρος, πρόεδρος της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Κατά το πρώτο εξάμηνο, σταθεροποιητικές τάσεις αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των βασικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, ενώ τα μεγέθη της δραστηριότητας της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος επλήγησαν από τις προβλέψεις του Ν. 4254/2104, του αποκαλούμενου new deal".

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Μπήτρο, «οι εκτιμήσεις μας για το υπόλοιπο του έτους είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. Πιστεύουμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη σταθερότητα του πολιτικού περιβάλλοντος, το βάθος και την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Από την πλευρά μας, όπως καθ' όλη την εξαετία της κρίσης, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διατήρηση των μεριδίων των εταιρειών του Ομίλου στα υγιή τμήματα των αγορών τους, την προσαρμογή της δομής και του κόστους λειτουργίας όλων των εταιρειών στα τρέχοντα -μειωμένα- επίπεδα μεγέθους των αγορών και τη βελτίωση των λειτουργικών τους χρηματορροών, καθώς και για τη διατήρηση της ρευστότητας του Ομίλου σε υγιή και ασφαλή επίπεδα.

Εκ παραλλήλου, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων μας» κατέληξε ο κ. Παναγιώτης Μπήτρος.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ψηφίστηκε μεταξύ άλλων και η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρεία, σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο. Πάντως, ανάλογες αποφάσεις υπήρξαν και κατά το παρελθόν, χωρίς όμως να μετουσιωθούν σε πράξη από τη διοίκηση.

Το 2013, ο εισηγμένος Όμιλος βελτίωσε τη λειτουργική του κερδοφορία (EBITDA) έναντι του 2012 από -177 χιλ. σε +2,017 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (7,9 έναντι 10,2 εκατ. ευρώ).

Οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου έχουν επηρεαστεί αρνητικά τα τελευταία χρόνια εξ' αιτίας της πρωτόγνωρης ύφεσης που αντιμετώπισε τόσο η οικοδομική δραστηριότητα (προϊόντα σιδήρου-χάλυβα) όσο και η αγορά ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v