Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: Ανεβάζει πωλήσεις και EBITDA

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο η Αφοί Κορδέλλου σημείωσε άνοδο πωλήσεων κατά 30% σε αξία και κατά 45% σε όγκο, θετικό EBITDA (γύρω στα 600 χιλ. ευρώ) και κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα.

Αφοί Κορδέλλου: Ανεβάζει πωλήσεις και EBITDA

Την ικανοποίησή της για την ανοδική πορεία της Αφοί Κορδέλλου και για τη διεύρυνση των μεριδίων της στην αγορά της εμπορίας προϊόντων σιδήρου-χάλυβα εξέφρασε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο η Αφοί Κορδέλλου σημείωσε άνοδο πωλήσεων κατά 30% σε αξία και κατά 45% σε όγκο, θετικό EBITDA (γύρω στα 600 χιλ. ευρώ) και κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα. Το πρώτο τρίμηνο ωστόσο, δεν είναι αντιπροσωπευτικό για το πώς θα κινηθεί το σύνολο της φετινής χρήσης, καθώς το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ήταν υπέρμετρα πιεσμένο.

Έτσι, σύμφωνα με τον σύμβουλο διοίκησης της εταιρείας κ. Αργύρη Κοιλιάδη, οι πωλήσεις θα εμφανίσουν μια άνοδο γύρω στο 17% στο πρώτο εξάμηνο, ενώ στόχος για το σύνολο του έτους είναι μια αύξηση επίδοσης κατά 15%. Ο κ. Κοιλιάδης επίσης εστίασε και στην ανοδική πορεία των μεριδίων αγοράς, καθώς το μερίδιο της Αφοί Κορδέλλου μεταξύ των τεσσάρων εισηγμένων εταιρειών του κλάδου από 13,5% το 2012, ανέβηκε στο 15,6% πέρυσι και διαμορφώθηκε στο 17,4% κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Μάκης Κορκότζελος αναφέρθηκε στην πολιτική της εταιρείας να διαθέσει μέρος των μετρητών της προκειμένου να αυξήσει τα αποθέματά της και έτσι να διευρύνει μερίδια αγοράς.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κορκότζελο, «η αγορά δείχνει ότι θα κυμανθεί μελλοντικά σε κάπως καλύτερα επίπεδα. Πρόκειται για μια πρόβλεψη η οποία βασίζεται στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και σε κάποια άλλα έργα που ελπίζεται να τρέξουν. Τα κρισιμότερα σημεία πάντως είναι να εμπεδωθεί ένα κλίμα σταθερότητας στην οικονομία και να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών που σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στην ικανοποιητική ρευστότητα που διαθέτει: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τις τράπεζες. Δεν έχουμε καμιά προσημείωση και καμιά εγγύηση, ενώ τα επιτόκιά δεν έχουν αυξηθεί εδώ και χρόνια. Βέβαια, από τη στιγμή που στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας, αναπόφευκτα θα χρειαστούμε και μεγαλύτερο κίνησης. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη εξασφαλίσει επιπλέον όρια χρηματοδότησης από τις τράπεζες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να τα έχουμε χρησιμοποιήσει καθώς εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε με δικά μας μέσα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v