Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άνοιγμα» ΛΑΝΑΚΑΜ στη λιανική

Πιλοτική κίνηση με το άνοιγμα καταστήματος Coccinelle στο Golden Hall. Οι τελευταίες εξελίξεις για την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ακινήτων σε Καλλιθέα, Νέο Ηράκλειο, Κερατέα και Πειραιά.

«Άνοιγμα» ΛΑΝΑΚΑΜ στη λιανική

Με αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 386 στα 603 χιλ. ευρώ) και με προ φόρων κέρδη 42 χιλ. ευρώ (έναντι ζημίας 45 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013) έκλεισε το πρώτο φετινό τρίμηνο για την ΛΑΝΑΚΑΜ, η βασική δραστηριότητα της οποίας είναι η αντιπροσώπευση μιας σειράς γνωστών εμπορικών σημάτων στο χώρο της ένδυσης.

Στις 31/3/2014 ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός ήταν 840 χιλ. ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας 11,017 εκατ. ευρώ.

Η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση στον κλάδο της ένδυσης και για το λόγο αυτό η διοίκηση της ΛΑΝΑΚΑΜ κινείται σε δύο άξονες: Πρώτον, στη διεύρυνση του αντικειμένου των εργασιών της και δεύτερον στην αξιοποίηση των μεγάλης αξίας ακινήτων που διαθέτει.

Στο πρώτο μέτωπο, χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το πρώτο άνοιγμα της εταιρείας στο χώρο της λιανικής αγοράς ένδυσης, με την εισηγμένη να διαθέτει ήδη δύο καταστήματα, ένα στο Κολωνάκι και ένα κατάστημα Coccinelle σε κεντρικό σημείο του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Μάλιστα, στο βαθμό που το συγκεκριμένο εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο και για το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων λιανικής και αρχικά σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της ΛΑΝΑΚΑΜ έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της, επεκτεινόμενη στο χώρο της εμπορίας βαμβακερών υφασμάτων, που αγοράζει από Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντίθετα, τα περυσινά σχέδια για επέκταση στο χώρο των μανιταριών έχουν «παγώσει» εξ' αιτίας των πιθανών προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν από τα σχέδια επέκτασης του προαστιακού σιδηρόδρομου στο δήμο Λαυρεωτικής. Συγκεκριμένα, είναι ενδεχόμενο η συγκεκριμένη επέκταση να «ακουμπήσει» την έκταση που διαθέτει η εισηγμένη στην Κερατέα και ενδεχομένως να περιορίσει τον ωφέλιμο χώρο της εκμετάλλευσης. Πάντως, σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, ενδεχομένως η τιμή του ακινήτου της εισηγμένης να επηρεαστεί ανοδικά.
Σημαντικό είναι επίσης το ενδιαφέρον της ΛΑΝΑΚΑΜ για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.

Έτσι, η εταιρεία αναμένει την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να απελευθερωθεί το ακίνητο της Καλλιθέας. Ήδη, για την ενοικίαση μέρους του ακινήτου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το χώρο των super market, ενώ ένα τμήμα του ακινήτου θα μπορεί να εκμεταλλευθεί και από την ίδια την εταιρεία.

Προς ενοικίαση επίσης είναι το ακίνητο του Νέου Ηρακλείου, ενώ το ακίνητο του Πειραιά έχει ενοικιαστεί έναντι χαμηλού τιμήματος για χρονικό διάστημα 18 μηνών, με την προσδοκία ότι μεσοπρόθεσμα η αγορά ακινήτων του Πειραιά θα αναβαθμιστεί εξ' αιτίας των έργων που γίνονται για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v