Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Κέρδη €590 χιλ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Το ενεργητικό της Ανδρομέδα στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε στα 11,48 εκατ. ευρώ.

Ανδρομέδα: Κέρδη €590 χιλ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Η Alpha Trust- Ανδρομέδα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η  Alpha Trust- Ανδρομέδα σημείωσε κέρδη, μετά από φόρους, ύψους 0,590 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών, μετά από φόρους, ύψους 0,017 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε 1,153 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.

Η απόδοση της Εταιρείας ήταν 5,22% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων 1,87% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, -2,98% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και 4,44% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α..

Το ενεργητικό της  Ανδρομέδα στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 11,48 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 91,92% σε μετοχές, κατά 3,09% σε ομόλογα και κατά 4,99% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρείας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 27,49 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 22,40. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 18,52%.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο και οι συστημικές τράπεζες άντλησαν με επιτυχία κεφάλαια από τις αγορές κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου. Παρά την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες καθώς στην άντληση ρευστότητας που συνεπάγονταν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών προστέθηκε η προεκλογική αβεβαιότητα και η ανησυχία από τη γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία. Στις αυξημένες διακυμάνσεις της περιόδου τέλος, συνέβαλε και μια σειρά αναθεωρήσεων σε επενδυτικούς δείκτες.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου ήταν στις εταιρίες, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΟΠΑΠ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΟΛΠ, Alpha Bank και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v