Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο συγχώνευσης ΓΕΒΚΑ -ΒΙΟΜΟΤΟΡ

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης των εταιριών ”Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας” και ΒΙΟΜΟΤΟΡ με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη, που εγκρίθηκε και υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το σχέδιο συγχώνευσης ΓΕΒΚΑ -ΒΙΟΜΟΤΟΡ
Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης των εταιριών ”Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας” και ΒΙΟΜΟΤΟΡ με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη, που εγκρίθηκε και υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο συγχώνευσης καταχωρήθηκε στις 14.02.2007 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Διεύθυνσης Α.Ε & Πίστεως του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απορροφούσα εταιρία και στις 28.02.2007 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της Διεύθυνσης Α.Ε της Νομαρχίας Αθηνών για την απορροφούμενη εταιρία και οι σχετικές ανακοινώσεις υποβλήθηκαν προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Η περίληψη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης έχει ως ακολούθως:

1. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη εταιρία.

2. Η απορροφούμενη εταιρεία ΒΙΟΜΟΤΟΡ θα μεταβιβάσει στην απορροφούσα Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού της και γενικά το σύνολο της περιουσίας της με βάση την περιουσιακή της κατάστασης που φαίνεται στον ισολογισμό της, της 31.12.2006 και όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Η απορροφούσα εταιρία θα καταστεί κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου της απορροφούμενης εταιρίας.

3. Η απορροφούσα δεν υποχρεούται σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ούτε στην έκδοση νέων μετοχών εξαιτίας της πιο πάνω μεταβίβασης της περιουσίας της απορροφούμενης, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται λόγω σύγχυσης αφού η απορροφούσα κατέχει το 100% των μετοχών της απορροφούμενης.

4. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, επόμενης ημέρας του Ισολογισμού Μετασχηματισμού, με βάσει τα στοιχεία του οποίου θα γίνει η απορρόφηση και μέχρι της νόμιμης ολοκλήρωσης της συγχώνευσης κάθε μία εταιρία θα εξακολουθεί να εργάζεται. Όλες οι πράξεις όπως και οι συναλλαγές της απορροφούμενης θεωρούνται, από λογιστική άποψη, ότι διενεργούνται για λογαριασμό της απορροφούσας Ανώνυμης Εταιρίας, τα δε οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το διάστημα αυτό, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή.

5. Οι μέτοχοι της απορροφούσας έχουν δικαίωμα έναν τουλάχιστον μήνα πριν από την έναρξη των αποτελεσμάτων της πράξης συγχώνευσης να λαμβάνουν γνώση στην έδρα της απορροφούμενης των εγγράφων που προβλέπονται.

6. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Τακτικούς Ελεγκτές των συγχωνευομένων Εταιριών δεν προβλέπονται από τα καταστατικά ούτε και από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους ούτε παρέχονται με την σύμβαση συγχώνευσης με απορρόφηση.

7. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί με την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας αρχής για την συγχώνευση των παραπάνω εταιριών.

8. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η απορροφούσα εταιρία υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση, σύμφωνα με το Νόμο, στο σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της απορροφούμενης εταιρίας ως καθολικός διάδοχος αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v