Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 5 ευρώ η τιμή διάθεσης σε placement Χαλκόρ

Τη διάθεση 18.000.000 μετοχών της εταιρίας Χαλκόρ πραγματοποίησαν σήμερα η εταιρία Βιοχάλκο και δύο θυγατρικές της (Διατούρ και Alcomet). Η τιμή διάθεσης καθορίστηκε στα 5 ευρώ ανά μετοχή μέσω της μεθόδου του βιβλίου προσφορών.

Στα 5 ευρώ η τιμή διάθεσης σε placement Χαλκόρ
Τη διάθεση 18.000.000 μετοχών της Χαλκόρ στην τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή πραγματοποίησαν σήμερα 13/3 η Βιοχάλκο και δύο θυγατρικές της (Διατούρ και Alcomet), επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα του euro2day.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τιμή αυτή είναι ανώτερη της μέσης τιμής της μετοχής της Χαλκόρ κατά το τελευταίο τρίμηνο, η ιδιωτική τοποθέτηση καλύφθηκε πλήρως, ενώ πραγματοποιήθηκε μέσω της μεθόδου του βιβλίου προσφορών.

Η ιδιωτική τοποθέτηση πέτυχε τους δύο κύριους στόχους της, την αύξηση της διασποράς των μετοχών της Χαλκόρ και την αύξηση της συμμετοχής διεθνών θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η ιδιωτική τοποθέτηση συνίσταται σε προσφορά ι) σε ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα, ιι) εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον κανονισμό S του U.S. Securities Act του 1933, σε ειδικούς επενδυτές κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1(ε) της οδηγίας 2003/71 και ιιι) στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ειδικούς θεσμικούς επενδυτές κατά την έννοια του Rule 144A του U.S. Securities Act.

Όπως επισημαίνεται, η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου 2007 (ή περίπου τότε) και εξαρτάται από τις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διάθεσης, η Βιοχάλκο θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της Χαλκόρ, κατέχοντας ποσοστό 50,43% του μετοχικού της κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Το συνολικό μέγεθος της διάθεσης είναι 90.000.000,00 ευρώ.

Η Citigroup και η NBGI ενήργησαν στην παρούσα διάθεση ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

Επισημαίνεται ότι λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης της 13/3, πέρασαν 24 ”πακέτα” από το placement στη Χαλκόρ, με 18.000.000 μετοχές ή ποσοστό 17,77% να αλλάζει χέρια μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς στα 5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο