Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αγώνας δρόμου για VLTs, αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα

Στόχος της διοίκησης παραμένει η έναρξη εγκατάστασης των VLTs μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Θα επιλεγούν 4 ή 5 προμηθευτές μηχανών. Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής χώρων για τα Gaming Halls. Ετοιμάζονται αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα.

ΟΠΑΠ: Αγώνας δρόμου για VLTs, αλλαγές στο Διαδικτυακό Στοίχημα

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ήταν το πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 11 ετών κατά το οποίο ο ΟΠΑΠ εισήγαγε σημαντικά νέα προϊόντα» υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kamil Ziegler κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Ο κ. Ziegler στάθηκε ιδιαίτερα στα θετικά αποτελέσματα του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και της «Ελληνικά Λαχεία», στη μεγάλη αύξηση των EBITDA, επισήμανε τη συνεχή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ο ίδιος δήλωσε πως εξεπλάγη από την πρόσθετη φορολογία, περί τα 29 εκατ. ευρώ, που προέκυψε από τον φορολογικό έλεγχο για τη χρήση 2010.

Επιπλέον δήλωσε μη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο Διαδικτυακό Στοίχημα και προανήγγειλε αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτωπο, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στο σχέδιο για τα VLTs.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες όσον αφορά τη νέα πολιτική προμηθειών ο κ. Ziegler απέφυγε τις λεπτομέρειες. Είπε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εμφανίστηκε σίγουρος πως θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικά για τα VLTs, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επισήμανε πως μετά τη δημοσίευση του κανονισμού λειτουργίας και της επιλογής της GTECH για το κεντρικό σύστημα διαχείρισης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των προμηθευτών μηχανημάτων. Ηδη το σχετικό τεύχος (RFP) έχει σταλεί σε περίπου 10 κατασκευαστές, με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να υποστηρίζει πως πρόθεσή της είναι να επιλέξει 4 ή 5 εξ’ αυτών. «Ηδη οι περισσότεροι έχουν απαντήσει, ενώ αναμένουμε τους υπόλοιπους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε ο κ. Zigler.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ επισήμανε την τιτάνια προσπάθεια που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση και λειτουργία των VLTs και επανέλαβε πως στόχος της διοίκησης είναι η εκκίνηση της διαδικασίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σε κάθε περίπτωση τα 16.500 VLTs που θα διαχειρίζεται άμεσα ο ΟΠΑΠ θα έχουν εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015. Επειδή με την εγκατάσταση του πρώτου μηχανήματος αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος της δεκαετούς άδειας εκμετάλλευσης, η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα προσπαθήσει να λειτουργήσει το μεγαλύτερο αριθμό VLTs όσο το δυνατόν νωρίτερα είπε ο Kamil Ziegler. 

Ηδη λειτουργεί το πρώτο πιλοτικό Gaming Hall στην Αθήνα, όπου δοκιμάζονται μηχανές, αλλά και η συμπεριφορά των παικτών, ενώ σύντομα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία και άλλα πιλοτικά καταστήματα. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ είπε πως ευνοείται από την πίεση που δέχεται η αγορά ακινήτων για την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων. Πρόσθεσε πως εξετάζονται «εκατοντάδες» ακίνητα ανά την Ελλάδα και πως έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας για την επιλογή των χώρων ανάλογα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. 

Για το διαδικτυακό στοίχημα η διοίκηση του ΟΠΑΠ υποστήριξε πως δεν είναι ικανοποιημένη από την πορεία του, κυρίως γιατί ο οργανισμός λειτουργεί με μειονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Επισημάνθηκε, για παράδειγμα, πως όσοι παίζουν μέσω του συστήματος του ΟΠΑΠ δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα, κάτι που μπορούν να κάνουν αν επιλέξουν ανταγωνιστές. Επιπλέον, στον ΟΠΑΠ υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου ακολούθησαν «υπεύθυνη πολιτική διαφήμισης» σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, επισημάνθηκαν και οι τεχνικές και άλλες παράμετροι στο εσωτερικό του οργανισμού που θα χρειαστούν αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η παρουσία του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα, η διοίκηση προέβλεψε διψήφια αύξηση του τζίρου για το σύνολο του έτους, εξαιτίας της συμβολής των νέων παιχνιδιών. Χωρίς τα τελευταία, η αύξηση θα ήταν μονοψήφια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v