Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεβόιλ: Μείωση ζημιών στο 1,36 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τη διοίκηση ο όμιλος έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης, οι πωλήσεις βελτιώνονται ενώ και ο κλάδος που δραστηριοποιείται μετά από ταλαιπωρία ετών δείχνει τάση σταθεροποίησης. Σταθεροποιούνται οι πωλήσεις.

Ρεβόιλ: Μείωση ζημιών στο 1,36 εκατ. ευρώ

Βελτίωση των μεγεθών του τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση εμφάνισε ο όμιλος ΡΕΒΟΙΛ το πρώτο εξάμηνο του 2014 αποτυπώνοντας, σύμφωνα με τη διοίκηση την πορεία ανάκαμψης των αποτελεσμάτων του σε επίπεδο εσόδων, τόσο στην εμπορία καυσίμων, όσο και στη ναυτιλία.

Πιο συγκεκριμένα η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου σε επίπεδο EBITDA ανήλθε στα 3.8 εκατ. ευρώ από 2.73 εκατ. ευρώ το 2013 εμφανίζοντας άνοδο 39,2% ενώ για την μητρική η άνοδος διευρύνεται στο 45,9%. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου έκλεισε στα 360.7 εκατ. ευρώ έναντι 367.5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 1.85% παρά το γεγονός ότι οι πωλούμενοι όγκοι του Ομίλου κινήθηκαν ανοδικά. Η μικρή μείωση οφείλεται στην ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου που είναι το νόμισμα αναφοράς των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης) του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθαν στα 317,7 εκατ. λίτρα έναντι 313,1 εκατ. λίτρα το 2013 εμφανίζοντας άνοδο 1.5%. Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης ενισχύθηκαν κατά 7.6% ενώ οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης μετά την περσινή καθίζηση κινήθηκαν ανοδικά στα 61,6 εκατ. λίτρα έναντι 57,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Στον συνολικό κύκλο εργασιών του Ομίλου, ποσό 3.52 εκατ. ευρώ προέρχεται από την δραστηριότητα στην Ναυτιλία μέσω της 100% θυγατρικής ΑΡΙΣΤΟΝ Ε.Ε.Π.Ν.

Το μικτό κέρδος του Ομίλου ανήλθε στα 10,8 εκατ. ευρώ έναντι 10,06 εκατ. ευρώ το περσινό πρώτο εξάμηνο. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων τόσο ο Όμιλος όσο και κυρίως η μητρική περιόρισαν τις ζημιές τους με τον Όμιλο να κλείνει στα 1,35 εκατ. ευρώ από 2,05 εκατ. ευρώ το 2013 και την μητρική στις 577,35 χιλιάδες ευρώ από 1,11 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ανασταλτικός παράγοντας στη περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων, αποτέλεσε το χρηματοοικονομικό κόστος που αυξήθηκε σε επίπεδο Ομίλου κατά 14,9% λόγω της ανόδου των χρεωστικών τόκων και των γενικότερων εξόδων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ο Όμιλος το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισε με αρνητικό πρόσημο 1,36 εκατ. ευρώ από ζημιές 2,07 εκατ. ευρώ το 2013. Σημαντικότερη βελτίωση παρουσίασε η Μητρική με τις ζημιές μετά από φόρους να κλείνουν στις 579,6 χιλιάδες ευρώ από 1,13 εκατ. ζημιές το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τη δοίκηση, η συντονισμένη προσπάθεια όλων των ανθρώπων του Ομίλου REVOIL καθώς και των συνεργατών πρατηριούχων προς την αύξηση των εσόδων με γνώμονα πάντα την άριστη παροχή προιόντων και υπηρεσιών στο τελικό καταναλωτή, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου, αποδίδουν και αποτυπώνονται στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2014 με την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ο Όμιλος έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης, οι πωλήσεις βελτιώνονται ενώ και ο κλάδος που δραστηριοποιείται μετά από ταλαιπωρία ετών δείχνει τάση σταθεροποίησης επιτρέποντας σε εταιρείες σαν την REVOIL που άντεξαν την κρίση να είναι παρούσες στις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Σε μία αγορά που προσπαθεί να ισορροπήσει και να αφήσει τα χειρότερα πίσω της, οι προοπτικές δείχνουν καλύτερες από το πρόσφατο παρελθόν με την πορεία του δεύτερου εξαμήνου της χρήσης να καθορίζεται από την τιμή που θα διαμορφωθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο (φημολογείται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης) και τη ζήτηση σε καύσιμα κίνησης που συνδέεται και με την τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς - φθινοπωρινούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v