Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Αύξηση 11% στα κέρδη ομίλου το 2006

Αύξηση 11%, διαμορφούμενα στα 2,7 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το 2005, εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μοτοδυναμικής σε επίπεδο ομίλου για το 2006, σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ. Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στη τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή.

Μοτοδυναμική: Αύξηση 11% στα κέρδη ομίλου το 2006
Στα 2,7 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το 2005, σημειώνοντας αύξηση 11%, διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μοτοδυναμικής σε επίπεδο ομίλου για το 2006, σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ.

Ειδικότερα, όπως επισηαμίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, ο κύκλος εργασιών παρουσίασε σημαντική αύξηση 16%, ανερχόμενος σε 79.3 εκατ.ευρώ το 2006 έναντι 68 εκατ.ευρώ το 2005.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5.3 εκατ. ευρώ, έναντι 5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τη χρήση του 2005.

Το 2006 η Μοτοδυναμική διατήρησε την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά δικύκλων με μερίδιο 20% σε αξίες πωλήσεων δικύκλων. Παράλληλα στα πλαίσια συνέχισης της επιθετικής εμπορικής πολιτικής της, η εταιρία αύξησε κατά μιάμιση μονάδα το μερίδιό της σε μονάδες πωλήσεων και το έφθασε στο 14,6%.

Στην αγορά θάλασσας η εταιρία εδραίωσε την ηγετική θέση που κατέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας 31,4% μερίδιο σε πωλήσεις εξωλέμβιων κινητήρων και 29,2% μερίδιο σε αξίες.

Σε επίπεδο ομίλου, τα μεγέθη συμβαδίζουν με τα καλά αποτελέσματα της μητρικής, αντικατοπτρίζοντας και τη θετική πορεία των σχεδίων στρατηγικής ανάπτυξης των θυγατρικών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στο νέο μέγιστο σημείο-ρεκόρ για την ιστορία της Μοτοδυναμικής των 81 εκατ.ευρώ, αυξημένος κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που έφθασε τα 69 εκατ.ευρώ, και κατά 11% σε σχέση με τo 2004 που ήταν έτος-σταθμός για τις πωλήσεις του Ομίλου.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση 14%, ανερχόμενα σε 5 εκατ. ευρώ έναντι 4.4 εκατ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 11%, ανερχόμενα από 2.4 εκατ. ευρώ το 2005 σε 2.7 εκατ. το 2006.

Οι θυγατρικές εξωτερικού στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία διπλασίασαν τον κύκλο εργασιών τους, από 2.6 εκατ.ευρώ το 2005 σε 5.1 εκατ. ευρώ το 2006.

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών των θυγατρικών εξωτερικού αποδεικνύει οτι έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εγκαταστάσεις, εκσυγχρονισμό συστημάτων κι επέκταση των τοπικών Δικτύων Συνεργατών που πραγματοποίησε η Μοτοδυναμική τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την εκτίμηση της εταιρίας για ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τοπικών αγορών.

Η ένταξη των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την 1η Ιανουαρίου 2007, δημιουργεί ιδιαίτερα αισιόδοξες συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη των αγορών τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης, δήλωσε: Το 2006 ο Ομιλος Μοτοδυναμική πέτυχε ένα νέο επίπεδο κύκλου εργασιών με αύξηση της κερδοφορίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Μοτοδυναμική πρωταγωνιστεί στις αγορές δικύκλων, θάλασσας και συμπληρωματικών προϊόντων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ενώ το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης στα Βαλκάνια εξελίσσεται σύμφωνα με το σχεδιασμό του, προδιαγράφοντας θετικές προοπτικές.



To Δ.Σ. της Μοτοδυναμική λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του 2006, την χρηματοοικονομική κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, αποφάσισε να προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαίου 2007, τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά 2.154.600 ευρώ.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της 6ης Μαρτίου 2007 στα 4,92 ευρώ, η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται ιδιαίτερα υψηλή και συγκεκριμένα στο 8,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v