Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική κίνηση από τον ΟΠΑΠ στο ιπποδρομιακό στοίχημα

Η εισηγμένη θα καταθέσει προσφορά μαζί με την Global Family Partners για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα. Το τίμημα θα είναι τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Στρατηγική κίνηση από τον ΟΠΑΠ στο ιπποδρομιακό στοίχημα

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ ότι προτίθεται, μέσω της Opap Investment και από κοινού με την GFP, να υποβάλει προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα, η οποία θα είναι τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ. 

Σε ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο αναφέρει:

«Η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.3556/2007 και την απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι, μέσω της συμμετοχής της θυγατρικής της εταιρείας OPAP Investments Ltd, ως επικεφαλής μέλος (lead member), σε Ένωση Εταιρειών με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Global Family Partners Ltd, θα υποβάλει προσφορά για το δικαίωμα αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια, έχοντας δεσμευθεί ότι το τίμημα που θα προσφέρει στο πλαίσιο της προκηρυχθησόμενης από το ΤΑΙΠΕΔ διαγωνιστικής διαδικασίας δεν θα υπολείπεται του ποσού των 40.000.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε την πρόταση της Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα, η οποία κρίθηκε χαμηλή, και κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό.

Προηγήθηκε μαραθώνια κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου διαπιστώθηκε πως ακόμα και η βελτιωμένη προσφορά της Intralot είχε δομηθεί κατά τέτοιον τρόπο που απείχε παρασάγγας από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή που είχε προσλάβει το Ταμείο.

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως έλαβε τελικά υπόψη της και το γεγονός πως υπήρχε, έστω εκτός διαδικασίας, προσφορά πολλαπλάσια της Intralot από την επενδυτική Global Family Partners (GFP) και τον ΟΠΑΠ και κινήθηκε στη βάση της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Η διοίκηση της τελευταίας είχε από νωρίς καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητική επιστολή 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή αντίστοιχη με την προσφορά που είχε υποβάλει στο Ταμείο προ εβδομάδων.

Πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη εντός του Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος καθώς την Τετάρτη το διοικητικό του συμβούλιο κήρυξε άγονη την προηγούμενη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v