Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Έτοιμη για επέκταση στην Ινδική αγορά

Η εισηγμένη προχώρησε στην ίδρυση εταιρίας με σκοπό το άνοιγμα στην Ινδία. Στην Ελλάδα κατασκεύασε γραμμή παραγωγής για δίκοκο σιτάρι. Για το 2014 η εταιρία προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Μύλοι Λούλη: Έτοιμη για επέκταση στην Ινδική αγορά

Το πρώτο βήμα για την παραγωγική επέκτασή της στην αγορά της Ινδίας πραγματοποίησε εντός του καλοκαιριού η Μύλοι Λούλη.

Η ελληνική αλευροβιομηχανία σε συνεργασία με την Chipita, προχώρησε τον Ιούλιο στην σύσταση επιχείρησης που θα προχωρήσει στην ίδρυση εταιρίας αλευρόμυλου στην Ινδία.

Εντός της Ελλάδας η εταιρεία συνέχισε να επενδύει και έτσι τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η κατασκευή γραμμής αποφλοίωσης δίκοκου σιταριού, μία από τις πιο παλιές ποικιλίες σιταριού που καλλιεργείτο τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Σήμερα έχει αρχίσει ξανά η καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας, λόγω των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της, τόσο στην Ελλάδα (Ζέα), όσο και στην Γερμανία (Εmmer) και την Ιταλία (Faro). Η Μύλοι Λούλη διαβλέποντας την τάση στην αγορά έκανε την τοποθέτηση της με την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής και μετά τον θερισμό των πρώτων δίκοκων σιτηρών αναμένεται να παρουσιάσει και τα πρώτα προϊόντα της βασισμένα στον καρπό αυτό. Η επένδυση αυτή κόστισε 200 χιλ. ευρώ και θα έχει παραγωγική δυνατότητα 20ton/24h.

Σε ότι αφορά τη στόχευση για το δεύτερο εξάμηνο η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα έχει την ίδια τάση με το πρώτο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο μισό του 2014 τα κέρδη ανήλθαν στον όμιλο και στην εταιρία στα επίπεδα του 1,053 εκ. ευρώ και 1,010 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, βελτιώθηκαν τα περιθώρια μεικτού κέρδους, κερδών προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων κατά 14%, 3% και 8% αντίστοιχα.

Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση της αλευροβιομηχανίας αναμένει ότι ο τζίρος για την εταιρία θα κυμανθεί στα 90 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,7 εκ. ευρώ ενώ το EBITDA εκτιμάται να κυμανθεί στο 10%-11% του κύκλου εργασιών.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία διαβλέποντας το ρευστό εδώ και αρκετά χρόνια περιβάλλον στο τομέα της αγοράς σιτηρών αποφάσισε από την τρέχουσα χρονιά να χρησιμοποιήσει και χρηματοοικονομικά εργαλεία προκειμένου να διασφαλιστεί έναντι έντονων διακυμάνσεων της τιμής των Α' υλών της.

Η διοίκηση θεωρεί πως η κίνηση αυτή αφενός διασφαλίζει την ομαλή πορεία της εταιρίας και αφετέρου μπορεί να αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v