Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέλος του ΣΕΤΕ ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας υγείας που μετέχει στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Οι δραστηριότητες στον χώρο του ιατρικού τουρισμού.

Μέλος του ΣΕΤΕ ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Στην «οικογένεια» του ΣΕΤΕ ανήκει πλέον ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Πρόκειται για τον πρώτο φορέα Ιδιωτικής Υγείας που γίνεται μέλος του ΣΕΤΕ, ως αποτέλεσμα της πολυετούς δραστηριότητάς του στον κλάδο του Ιατρικού Τουρισμού. Η διασύνδεση των δύο φορέων σηματοδοτεί και παράλληλα εγκαινιάζει τη συνεργασία τους προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

«Η διασύνδεση με τον ΣΕΤΕ είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αναζητά την επίτευξη ευρύτερων συνεργιών και με άλλους δυναμικούς κλάδους προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και την προβολή των δυνατοτήτων της χώρας μας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, χτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες για την περαιτέρω διείσδυσή του σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στα συνδεδεμένα μέλη του ΣΕΤΕ εκφράζει ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κος Αλέξανδρος Λαμνίδης. «Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τη στρατηγική κατεύθυνση του ΣΕΤΕ, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε με γρήγορους ρυθμούς τη δυναμική του ελληνικού ιατρικού τουριστικού προϊόντος. Είμαι βέβαιος ότι και οι υπόλοιποι ιατρικοί όμιλοι θα συνδεθούν με το σύνδεσμο προς όφελος του ιατρικού τουρισμού», σημειώνει.

Ο Ιατρικός Τουρισμός

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών -ήδη από τη δεκαετία του '90- ήταν ο πρώτος, μη-Ρωσικός, ιδιωτικός όμιλος Υγείας που λειτούργησε Μονάδα Υγείας στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 2000 προκειμένου να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες ασθενών από τη Β. Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με αφορμή τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική, μεταξύ 2011 και 2013 νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία του Ομίλου περισσότεροι από 4 χιλιάδες Λίβυοι Ασθενείς, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δυνατότητα αντιμετώπισης ιδιαίτερα σοβαρών περιστατικών από το εξωτερικό, και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει προχωρήσει στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το Mouzenidis Group, τον ηγέτη στον τουρισμό από ρωσόφωνες περιοχές. Η συμφωνία αυτή δίνει πρόσβαση στον Όμιλο σε περισσότερα από 70 σημεία προσέλκυσης ασθενών από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Επίσης, ο Όμιλος προχώρησε το 2014 στη σύναψη συμφωνίας για τη νοσηλεία τραυματιών και ασθενών με τη Λιβυκή Κυβέρνηση, η οποία αναγνωρίζει τον Όμιλο Ιατρικού ως το μόνο στρατηγικό συνεργάτη στην παροχή υπηρεσιών υγείας για τους Λίβυους πολίτες στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v