Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Εκδόθηκε το ΜΟΔ ύψους 50 εκατ. ευρώ

Εκδόθηκε το ΜΟΔ των 50 εκατ. από την Attica Συμμετοχών και καλύφθηκε από την Fortress στα πλαίσια της συμφωνίας "μαμούθ" για την αναχρηματοδότηση δανεισμού του ελληνικού ομίλου. Τι προβλέπει το deal με τον αμερικανικό οίκο.

Attica: Εκδόθηκε το ΜΟΔ ύψους 50 εκατ. ευρώ

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών ανακοίνωσε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 50 εκατ., στα πλαίσια της ληφθείσας αποφάσεως από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2.9.2014, το οποίο καλύφθηκε πλήρως από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group.

Αμέσως μετά την έκδοσή του, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο επαναγοράστηκε στο σύνολό του από την Attica Α.Ε. Συμμετοχών έναντι τιμήματος ίσου με την συνολική ονομαστική αξία των ομολογιών, ήτοι ποσού Ευρώ 50 εκατ., προκειμένου αυτές να είναι διαθέσιμες προς ανταλλαγή με τις ομολογίες της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. στα πλαίσια της ευρύτερης συμφωνίας με την Fortress. 

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της σχετικής συμφωνίας, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική Blue Star Ferries εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, η συμφωνία προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε., εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους Ευρώ 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και συγκεκριμένα:

α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ. και

β) ομολογιακό δάνειο ύψους έως Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με ομολογίες της μητρικής Attica μετατρέψιμες σε νέες μετοχές Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως Ευρώ 50 εκατ. Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015. Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη «Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)» του Ομίλου, οριζόμενη κατ' ανώτατον σε Ευρώ 1,0450 και κατ' ελάχιστον σε Ευρώ 0,5775 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v