Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Θρίλερ και παρασκήνιο για την ΑΜΚ

Συνεχίζονται οι επαφές με τα ξένα funds που ενδιαφέρονται να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας και δέχονται το ΤΣΜΕΔΕ να διατηρήσει τουλάχιστον το 34% των μετοχών. Απομένουν ωστόσο να ξεπεραστούν εμπόδια σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου.

Attica Bank: Θρίλερ και παρασκήνιο για την ΑΜΚ

Σε σύνθετο εγχείρημα με έντονο παρασκήνιο και με... παιχνίδι εξουσίας, που έρχεται σε αναντιστοιχία με το μέγεθος του πιστωτικού ιδρύματος, έχει εξελιχθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank, η διοίκηση της οποίας καλείται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 433,2 εκατ. ευρώ προσελκύοντας ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, η γενική συνέλευση της 30ής Σεπτεμβρίου θα λάβει την απόφαση για την ΑΜΚ.

Η διαδικασία συζητήσεων και επαφών με τα ενδιαφερόμενα ξένα funds έχει περάσει από διάφορα στάδια και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με 14 ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Στην πορεία μέχρι εδώ βρέθηκαν εκτός διαδικασίας όσα ξένα funds ήθελαν "το σύνολο των μετοχών της τράπεζας, χωρίς δηλαδή τη συμμετοχή του βασικού της μετόχου του ΤΣΜΕΔΕ, και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή", όπως αναφέρουν πηγές στο Euro2day.gr.

Η δυσκολία και τα εμπόδια για τη συμμετοχή ή όχι του ΤΣΜΕΔΕ φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν σε πρώτο στάδιο και τα ξένα funds με τα οποία συζητούν οι ξένοι σύμβουλοι της Attica Bank δέχονται τον όρο η συμμετοχή του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας να κινηθεί σε τουλάχιστον 34%.

Βέβαια, οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το δεύτερο στάδιο αφορά την επικείμενη έγκριση ή μη του προϋπολογισμού του ΤΣΜΕΔΕ. "Πρόκειται για έναν κρίσιμο κόμβο", σημειώνουν πηγές και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι "και αυτό το ζήτημα αναμένεται να διευθετηθεί".

Όποια κι αν είναι λοιπόν η έκβαση του εγχειρήματος, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επαφές και οι συζητήσεις με τους ξένους ενδιαφερόμενους, καθώς το επόμενο δεκαήμερο κορυφώνεται η διαδικασία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση των επενδυτών θα γίνει και στο επικείμενο roadshow που θα κάνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο και στο οποίο θα συμμετάσχει και η ηγεσία της Attica Bank.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα της Attica Bank αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί η πιθανότητα να διαδραματίσει ρόλο ως αναπτυξιακή δημόσια τράπεζα στο πλαίσιο του σχεδίου που ανακοίνωσε για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος, παράλληλα με τη σύσταση τραπεζών ειδικού σκοπού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v