Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Αττικής: Παράταση στην επιλογή στρατηγικού

Τρία funds φέρονται να έχουν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές. Πληροφορίες και για εκπρόθεσμες. Οι εκκρεμότητες που οδηγούν σε ολιγοήμερη καθυστέρηση.

Τράπεζα Αττικής: Παράταση στην επιλογή στρατηγικού

Παράταση μερικών ημερών λαμβάνει η ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή (cornerstone investor) για την Τράπεζα Αττικής καθώς αφενός υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, αφετέρου πέραν των τριών προσφορών που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα υπήρξαν και εκπρόθεσμες προτάσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι ανακοινώσεις να γίνουν στη Γενική Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

Το μεγαλύτερο αγκάθι της διαδικασίας φέρεται να είναι το ποσό με το οποίο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου ως 434 εκατ. ευρώ το ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στη διαδικασία ώστε να διατηρήσει τουλάχιστον ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (33,4%) μετά την ολοκλήρωσή της.

Προς το παρόν όμως το υπουργείο Εργασίας δεν έχει παράσχει την απαιτούμενη έγκριση, ενώ η ΤτΕ φέρεται να ζητά ο ρόλος του ΤΣΜΕΔΕ να περιορισθεί σε αυτόν του εγγυητή κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου. Δηλαδή, το Ταμείο να καλύψει μόνο τυχόν αδιάθετες μετοχές της νέας αύξησης.

Πρόκειται για σημαντική διαφοροποίηση που αλλάζει και τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες δεσμευτική προσφορά υπέβαλαν τρία funds από τα 18 που συμμετείχαν αρχικά στη διαδικασία. Υπήρξαν, όμως, και προσφορές που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα. Ως εκ τούτου η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή συνεχίζεται.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν συνάδουν με τον στόχο του ΤΣΜΕΔΕ να διατηρήσει τουλάχιστον καταστατική μειοψηφία στην τράπεζα. Στον αντίποδα προσφορές δεν κατέθεσαν όσα private equity funds ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο και μέσω αυτού έλεγχο του management της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v