Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Αττικής: Συζητήσεις με 3+3 υποψήφιους επενδυτές

Διαβουλεύσεις τόσο με funds που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές όσο και με ορισμένα που ζήτησαν επιπλέον χρόνο θα έχει η διοίκηση. Οι διαφοροποιήσεις των προτάσεων και οι κινήσεις του υπουργείου Εργασίας.

Τράπεζα Αττικής: Συζητήσεις με 3+3 υποψήφιους επενδυτές

Διαβουλεύσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει η διοίκηση της Attica Bank τόσο με τα τρία ξένα funds που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όσο και με 3-4 ακόμη ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι έχουν ζητήσει μικρή πίστωση χρόνου έως την Πέμπτη. 

Οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η πρόταση που έχει καταθέσει το ένα εκ των τριών ξένων funds ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησής της, ο οποίος προβλέπει την ανεξάρτητη πορεία του πιστωτικού ιδρύματος και τη μακροπρόθεσμη συνεργασία με τους νέους επενδυτές.

Τα άλλα δύο, τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερο μέγεθος, έχουν ήδη υποβάλει τις προτάσεις τους και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαφοροποιούνται από το τρίτο, καθώς φέρεται ότι επιδιώκουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται οι συζητήσεις και με τα υπόλοιπα 3-4 funds, τα οποία έχουν ζητήσει παράταση χρόνου.

Σε ό,τι αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας, αναμένεται η υπογραφή του υπουργού Εργασίας για να μπει και η τελευταία τελική πινελιά ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του βασικού μετόχου της Attica Bank του ΤΣΜΕΔΕ. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας και να διατηρήσει ποσοστό τουλάχιστον 34%.

Κομβικής σημασίας θεωρείται πλέον η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκειά της η διοίκηση της τράπεζας θα παρουσιάσει στους μετόχους τις προτάσεις των ξένων επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v