Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ματαιώθηκε η συμφωνία πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία

Δεν προχωρά τελικώς η πώληση της ουκρανικής θυγατρικής της Eurobank στον όμιλο Delta καθώς δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Στα 107 εκατ. η έκθεση της Eurobank στην PJSC Universal Bank.

Eurobank: Ματαιώθηκε η συμφωνία πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία

Την λύση της σύμβασης με τον ουκρανικό όμιλο Delta για την πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Eurobank. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, δεν παρασχέθηκαν οι ανάλογες εγκρίσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Σημειώνεται ότι η ελληνική τράπεζα είχε υπογράψει στις 14 Αυγούστου σύμβαση πώλησης της θυγατρικής στην Ουκρανία PJSC Universal, σε εταιρίες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank έναντι 95 εκατ. ευρώ.   

Ειδικότερα, η Eurobank σημειώνει: «Σε συνέχεια της από 18 Αυγούστου 2014 ανακοίνωσης της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυµη Εταιρεία (Eurobank) σχετικά µε την υπογραφή της από 14 Αυγούστου 2014 σύµβασης µε εταιρείες του Ουκρανικού οµίλου Delta Bank, που αφορούσε στην πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία PJSC Universal Bank και µεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού («Συναλλαγή»), η οποία τελούσε υπό την αίρεση λήψης των απαιτούµενων εγκρίσεων από τις αρµόδιες αρχές, η Eurobank ανακοινώνει ότι δεν παρασχέθηκαν οι ανάλογες εγκρίσεις για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής. Κατόπιν τούτου η Eurobank αποφάσισε τη λύση της σύµβασης µε τον Όµιλο Delta Bank.

Λαµβάνοντας υπ' όψιν τις προβλέψεις αποµείωσης που ελήφθησαν το πρώτο εξάµηνο του 2014, η υπολειπόµενη έκθεση του Οµίλου στην PJSC Universal Bank και σε λοιπά ουκρανικά στοιχεία ενεργητικού ανέρχεται σε €107 εκατ.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v