Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ερχεται η ώρα των μετόχων

Ο όμιλος αναμένεται να παρουσιάσει και το 2014 ρεκόρ σε λειτουργικά κέρδη και προωθεί τη διανομή μερίσματος για τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

Μυτιληναίος: Ερχεται η ώρα των μετόχων

«Ως τώρα δουλεύαμε για να φτιάξουμε τα λειτουργικά μας κέρδη (EBITDA) ώστε να νοιώσουν και οι δανειστές μας ασφαλείς. Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε και την καθαρή κερδοφορία μας προς όφελος των μετόχων».

Τη θέση αυτή διατυπώνουν στο Βήμα της Κυριακής κύκλοι της διοίκησης του ομίλου Μυτιληναίου (ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιο Ελλάδος και Protergia) μετά την μείωση του καθαρού δανεισμού και την αναδιάρθρωση χρεών που προηγήθηκε και η οποία μείωσε τα χρηματοοικονομικά κόστη.

Όλα δείχνουν ότι το 2014 ο όμιλος θα καταφέρει να πετύχει ξανά ρεκόρ EBITDA, αφού ήδη το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 120 εκατ. ευρώ. Για την επόμενη γενική συνέλευση, το καλοκαίρι του 2015, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι θα προταθεί η διανομή μερίσματος. Θέση που επανέλαβε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας αρχές Σεπτεμβρίου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v