Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Θα μείνει εισηγμένη η Finansbank

Δεν ασκείται το δικαίωμα του squeeze out, γνωστοποίησε η τουρκική θυγατρική του ομίλου. Σε εξέλιξη η διαδικασία για συνδυασμένη διεθνή προσφορά μετοχών της Finansbank.

ΕΤΕ: Θα μείνει εισηγμένη η Finansbank

Την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να μην ασκήσει ως μεγαλομέτοχος της Finansbank το δικαίωμα εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών μειοψηφίας (squeeze out), ανακοίνωσε η τουρκική θυγατρική του ομίλου. 

Η Εθνική Τράπεζα μετά την ενεργοποίηση του δικαιώματος πώλησης από πλευράς IFC αγόρασε το 5% που κατείχε ο επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Finansbank με αποτέλεσμα το ποσοστό της να ανέλθει στο 99,81%.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση στην Τουρκία η Εθνική δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμά squeeze out, να υποχρεώσει, δηλαδή, τους μετόχους μειοψηφίας να της πουλήσουν τις μετοχές τους, αλλά παρέχει σε όσους από τους μετόχους μειοψηφίας θέλουν να αποεπενδυθούν τη δυνατότητα να το πράξουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες με τιμή 2,9882 τουρκικές λίρες ανά μετοχή.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr η Εθνική έχει κινήσει τη διαδικασία για συνδυασμένη διεθνή προσφορά μετοχών της Finansbank. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης χρηματοοικονομικών συμβούλων οι οποίοι θα αναλάβουν τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για στρατηγικό επενδυτή (cornerstone investor) και τη διενέργεια δημόσιας εγγραφής για ειδικούς ξένους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v