Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Το σχέδιο πώλησης της Finansbank

Το ποσοστό διάθεσης θα κινηθεί μεταξύ του 20% και του 25%. Ισχυρό ενδιαφέρον από αμερικανικά private equities αλλά και από hedge funds. Δεν αναμένεται να εμπλακούν οι Άραβες. Καταλύτης εξελίξεων ο λογαριασμός των stress tests.

Εθνική: Το σχέδιο πώλησης της Finansbank

Αμέσως μετά τα stress tests και εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διάθεση ποσοστού της τουρκικής Finansbank, μέσω βιβλίου προσφορών, στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με τη διοίκηση της Finansbank έχουν ήδη πραγματοποιήσει στο παρασκήνιο επαφές με ξένους επενδυτές προκειμένου να τεστάρουν το ενδιαφέρον για απόκτηση των προς πώληση μετοχών της τουρκικής τράπεζας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το ποσοστό διάθεσης προς τους ξένους επενδυτές θα κινηθεί από 20% έως 25%, παρότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει, καθώς το ύψος του λογαριασμού του τεστ αντοχής για την Εθνική θα κρίνει και το τελικό ποσοστό διάθεσης της Finansbank.

Έντονο ενδιαφέρον

Οι επαφές, τις οποίες έχουν οι σύμβουλοι του ομίλου της Εθνικής φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι έχουν καταδείξει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για αρκετά από τα μεγαλύτερα private equities και hedge funds, τα οποία προέρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και δεν αποκλείεται εφόσον υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον κατά τη διαδικασία να επιλεγεί και ένας βασικός επενδυτής (anchor investor).

Στο παρασκήνιο, λοιπόν, η διαδικασία διάθεσης του ποσοστού της Finansbank φέρεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και οι σύμβουλοι αναμένουν το πράσινο φως για να αρχίσουν και τυπικά τη διαδικασία.

Οι Άραβες 

Πληροφορίες σημειώνουν ότι σε αυτήν τη φάση δεν αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών της Finansbank από επενδυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εξάλλου, στην αρχή της οικονομικής κρίσης φέρεται ότι επενδυτές του Κατάρ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της τουρκικής τράπεζας ζητώντας όμως το σύνολο των μετοχών, κάτι το οποίο δεν συζήτησε καν ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v