Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Τι λέει για την πώληση της Calin

Διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση της συμμετοχής της στη θυγατρική Calin Α.Ε. και τις επιπτώσεις που θα έχει στα οικονομικά της μεγέθη δίνει η ΕΛΒΕ, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΕΛΒΕ: Τι λέει για την πώληση της Calin

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στη θυγατρική Calin Α.Ε., η ΕΛΒΕ προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, η θυγατρική Calin A.E. συμμετείχε στον κύκλο εργασιών του ομίλου την 30η/6/2014 κατά 69,08%, ήτοι από σύνολο κύκλου εργασιών 29,88 εκατ. ευρώ τα 20,64 εκατ. ευρώ αφορούσαν πωλήσεις της εν λόγω θυγατρικής. Στα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη προ φόρων 711,48 χιλ. ευρώ και στα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου η θυγατρική συμμετείχε με κέρδη μετά από φόρους 515,58 χιλ. ευρώ.

Η πώληση αυτή θα έχει ως συνέπεια τα οικονομικά μεγέθη της θυγατρικής στις 30/9/2014 να εμφανιστούν στις διακοπείσες δραστηριότητες σε επίπεδο ομίλου.

Στα αποτελέσματα τέλους του έτους η πώληση θα προσθέσει σε επίπεδο εταιρίας κέρδη προ φόρων 9,98 εκατ. ευρώ και 7,38 εκατ. μετά από φόρους, ενώ η καθαρή θέση της εταιρίας θα μειωθεί κατά 865,8 χιλ. ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις τέλους του έτους σε επίπεδο ομίλου η ανωτέρω πώληση θα αυξήσει τα κέρδη προ φόρων κατά 8,72 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 6,45 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση του ομίλου αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί σημαντικά καθώς, όπως αναφέρθηκε, οι πωλήσεις της θυγατρικής αποτελούσαν το 69% των πωλήσεων του ομίλου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι 30/9/2014 ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής ανήλθε στα 30,3 εκατ. ευρώ.

Στο Δ.Σ. της Calin A.E. συμμετείχαν έως και την 22α/10/2014 τα ακόλουθα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΒΕ: ο κ. Κιτσικόπουλος Τηλέμαχος ως αντιπρόεδρος και οι κ. Κιτσικόπουλος Πασχάλης και Ronald Barkshire ως μέλη. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της CALIN A.E. αποτελείται από 9 μέλη.

Τέλος αναφέρεται ότι ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ των αγοραστών και λοιπών μελών του Δ.Σ. της θυγατρικής με τους βασικούς μετόχους και τη διοίκηση της ΕΛΒΕ Α.Ε.

Η εταιρία στην παρούσα φάση εξετάζει διάφορα επενδυτικά σχέδια χωρίς όμως να έχει καταλήξει σε ενέργειες προς υλοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v