Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Ζημίες 0,39 εκατ. στο εννεάμηνο

Επιδείνωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε στο εννεάμηνο η Ανδρομέδα ΑΕΕΧ, εμφανίζοντας ζημίες μετά από φόρους 0,39 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,721 εκατ. Η εσωτερική αξία της μετοχής στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε 25,14 ευρώ.

Ανδρομέδα: Ζημίες 0,39 εκατ. στο εννεάμηνο

Στο εννεάμηνο του 2014 η Alpha Trust - Ανδρομέδα ΑΕΕΧ σημείωσε ζημίες, μετά από φόρους, ύψους 0,390 εκατ. ευρώ έναντι κερδών, μετά από φόρους, 0,721 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε 0,013 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από προσόδους χαρτοφυλακίου, ζημίες από αγοραπωλησίες και κυρίως από ζημίες από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.

Η απόδοση της εταιρίας ήταν -3,77% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων -10,45% που παρουσίασε το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, -18,88% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και -8,70% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.

Το ενεργητικό της Ανδρομέδας στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε 10,50 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 85,07% σε μετοχές, κατά 2,10% σε ομόλογα και κατά 12,83% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρίας στο τέλος του εννεαμήνου ανήλθε σε 25,14 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 21 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή με discount 16,47%.

Οι 10 μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του εννεαμήνου ήταν στις εταιρίες ΤΙΤΑΝ, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι συνθήκες στις εγχώριες αγορές χρήματος και κεφαλαίου επιδεινώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, ιδίως δε τον Σεπτέμβριο, κυρίως ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης τάσης για μείωση της έκθεσης στον κίνδυνο παγκοσμίως. Παράλληλα, μια σειρά εξελίξεις όπως οι επερχόμενες ασκήσεις προσομοίωσης κρίσης των συστημικών τραπεζών και η ενίσχυση της πολιτικής αβεβαιότητας, προσέθεσαν στη μεταβλητότητα, παρά τη συνεχιζόμενη εντός στόχων δημοσιονομική προσαρμογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v