Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Στο Λουξεμβούργο στέλνει τις θυγατρικές επεξεργασίας νερού

Ο Όμιλος Watera International θα επιδιώξει την διεθνή ανάπτυξη του ιδιόκτητου εμπορικού σήματος Watera που έχει ήδη κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλές άλλες χώρες.

Unibios: Στο Λουξεμβούργο στέλνει τις θυγατρικές επεξεργασίας νερού

H Unibios ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης της στρατηγικής της για την ανάπτυξη και επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα της επεξεργασίας νερού ξεκινά την διαδικασία μεταβίβασης όλων των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, στην θυγατρική της Watera International S.A. με έδρα στο Λουξεμβούργο.

Έτσι δημιουργείται ο Όμιλος Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο (που θα ανήκει κατά 100% στην εισηγμένη Unibios), που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον επίκαιρο και αναπτυσσόμενο τομέα του νερού.

Ο Όμιλος Watera International θα επιδιώξει την διεθνή ανάπτυξη του ιδιόκτητου εμπορικού σήματος Watera που έχει ήδη κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλές άλλες χώρες. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος Watera International μπορεί να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον για στρατηγικές και επενδυτικές συνεργασίες με αποτέλεσμα να επωφεληθεί αντίστοιχα η εισηγμένη Unibios.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι παραπάνω εξελίξεις σε συνδυασμό με την σημαντική δραστηριοποίηση του Ομίλου Watera International στην διεθνή αγορά θέτουν εκ των πραγμάτων την Watera International σε ανταγωνιστική θέση έναντι του Διεθνούς Ομίλου Κάλλιγκαν. Σε συνέχεια αυτών των εξελίξεων, τα δύο μέρη επιδιώκουν αμοιβαία την διευθέτηση και τακτοποίηση του πλαισίου των συμβάσεων και σχέσεων μεταξύ των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου Watera International που σχετίζονται με την Διεθνή Κάλλιγκαν και της διεθνούς Κάλλιγκαν. Παράλληλα, στα πλαίσια αυτά, ο Όμιλος Watera, ανέθεσε σε διεθνούς κύρους νομικούς συμβούλους να αναδείξουν τον αντισυμβατικό χαρακτήρα πράξεων και παραλείψεων του Ομίλου Κάλλιγκαν, με στόχο να διασφαλίσει πλήρως τα συμφέροντα της Unibios Συμμετοχών.

Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές που αναφέρονται παραπάνω αφορούν σε εταιρίες που ανήκουν κατά 100% στον όμιλο Unibios, δεν επέρχεται καμία αλλαγή στους τελικούς δικαιούχους (beneficial owners) και αφορούν σε εσωτερική αναδιοργάνωση του Ομίλου. Επίσης με βάση τους νόμους του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, έχει ήδη ανατεθεί σε εξειδικευμένη διεθνή εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων η αποτίμηση του συνόλου των θυγατρικών εταιριών του ομίλου Unibios που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του νερού όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία του Λουξεμβούργου και που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκπεραίωση των παραπάνω συναλλαγών.

Με δεδομένη την πορεία του Διεθνούς Ομίλου Κάλλιγκαν, που χαρακτηρίστηκε από συχνές αλλαγές μετοχικής σύνθεσης και ανησυχίες για τις προοπτικές του, ο Όμιλος Unibios έχει ήδη λάβει μέτρα πρόνοιας ώστε να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα επηρέαζε την δραστηριότητα του σε σχέση με τον Διεθνή Όμιλο Κάλλιγκαν.

Σημειώνεται πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, ότι η αναπόσβεστη αξία των εμπορικών σημάτων της Κάλλιγκαν όπως αναφέρεται στα λογιστικά βιβλία του Ομίλου ανέρχεται σε 214,000 ευρώ περίπου και ότι οι αγορές του Ομίλου από τον Όμιλο Κάλλιγκαν κατά το 2013 ανήλθαν σε περίπου 120,000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, με βάση αυτή την στρατηγική και εν όψει όλων όσων αναφέρονται παραπάνω εκτιμούμε ότι οι περιγραφείσες εξελίξεις βραχυπρόθεσμα δεν θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στον Όμιλο Unibios ενώ μεσομακροπρόθεσμα οι αλλαγές αυτές θα έχουν σημαντική θετική συνεισφορά στην διεθνή του ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v