Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 5 δισ. οι αναδιαρθρώσεις δανείων

Ενθάρρυνε τη στάση πληρωμών η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε η διοίκηση της ΕΤΕ στο conference call. Τα αναδιαρθρωμένα δάνεια ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ στην λιανική και 1 δισ. ευρώ στο corporate. Τι είπε για μέρισμα, προνομιούχες και κεφαλαιακή ενίσχυση.

Εθνική: Στα 5 δισ. οι αναδιαρθρώσεις δανείων

Για την Εθνική Τράπεζα δεν «υπάρχει καν η συζήτηση για κούρεμα έως 50% των δανείων προς τις μικρές επιχειρήσεις, όπως περιγράφεται στο νομοσχέδιο», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου ενώ υπογράμμισαν πως «το νομοσχέδιο ενθάρρυνε την στάση πληρωμών, κυρίως στο κομμάτι του retail".

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών προς το δημόσιο ανέφεραν ότι «θα υπάρξουν συζητήσεις επί του θέματος με τον νέο επόπτη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το βασικό επιχείρημα της Εθνικής στην συγκεκριμένη συζήτηση είναι η πεποίθηση ότι ο όμιλος διαθέτει σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα».

Στην συζήτηση με τον επόπτη θα τεθεί και η παράμετρος της διανομής μερίσματος.

Για την Finansbank τα στελέχη της τράπεζας τόνισαν ότι η συμφωνία με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν είναι η πώληση να γίνει σε δύο στάδια και το πρώτο στάδιο αναμένεται να υλοποιηθεί σε λίγους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης σε αυτές περιλαμβάνεται η πώληση του Αστερα, η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα και ορισμένες κινήσεις, για τις οποίες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες.

Τα αναδιαρθρωμένα δάνεια ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ στην λιανική και 1 δισ. ευρώ στο corporate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v