Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Θετικές ενδείξεις από την Ελλάδα

Η διοίκηση της εταιρείας «αποκάλυψε» στην τηλεδιάσκεψη ότι διενεργεί επαφές με τρεις υποψήφιους στόχους προς εξαγορά στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενη την υψηλή της ρευστότητα. Ωστόσο βρίσκεται σε πρώιμες επαφές.

Σαράντης: Θετικές ενδείξεις από την Ελλάδα

Θετική προοπτική για την εξέλιξη των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά διαβλέπει η διοίκηση του ομίλου Σαράντη, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2014.

Ειδικότερα, ο CFO του ομίλου, Κ. Ροζακέας, ανέφερε ότι και τον Οκτώβριο συνεχίστηκε η θετική τάση όσον αφορά τη ζήτηση, ενώ η δραστηριότητα του ομίλου εγχωρίως, αλλά και στο εξωτερικό, φαίνεται ότι εξασφαλίζει την κάλυψη της πρόβλεψης που έχει διατυπωθεί για το σύνολο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι στο γ΄ τρίμηνο επιτεύχθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 13% στην Ελλάδα, η οποία προήλθε από τις υφιστάμενες δραστηριότητες, χωρίς την εύνοια των νέων συμφωνιών που έχει συνάψει ο όμιλος.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο την εξαγορά του σήματος Noxzema από την P&G για την ελληνική αγορά, που αναμένεται να αποδώσει το 2015, όπως εξάλλου και η εξαγορά του σήματος ASTRID στην Τσεχία.

Η διοίκηση αποκάλυψε επίσης ότι διενεργεί επαφές με τρεις υποψήφιους στόχους προς εξαγορά στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενη την υψηλή της ρευστότητα, αλλά και την αυξανόμενη επιρροή στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο όμιλος προτίθεται να διαθέσει ποσό έως 10 εκατ. ευρώ για τους προς εξαγορά στόχους, με τους οποίους ωστόσο βρίσκεται σε πρώιμες επαφές, χωρίς να έχει οριστικοποιήσει συναλλαγή.

Ο Σαράντης στο εννεάμηνο του 2014 εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές της τάξης των 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα μετρητά του διαμορφώθηκαν στο τέλος της περιόδου στα 18,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v