Alumil: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς επίσης και η κυριαρχία στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελούν, μεταξύ άλλων, τους βασικούς στόχους για την προσεχή τριετία της Αλουμύλ, σύμφωνα με την παρουσίασή της σήμερα 18/4 στην ΕΘΕ.

Alumil: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς επίσης και η κυριαρχία στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελούν, μεταξύ άλλων, τους βασικούς στόχους για την προσεχή τριετία της Αλουμύλ, σύμφωνα με την παρουσίασή της σήμερα 18/4 στην ΕΘΕ.

Όπως επισημαίνεται, η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γεώργιο Αλεξ. Μυλωνά, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της ΑΛΟΥΜΥΛ, τον κ. Δημήτριο Κουτσουπιά, Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο του Ομίλου και τον κ. Απόστολο Παπαδόπουλο-Αλμέιδα, Επικεφαλής Χρηματιστηριακών Θεμάτων και Ανάλυσης Ομίλου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα πρόσφατα επιτυχή αποτελέσματα του Ομίλου και οι προοπτικές των επομένων ετών. Σε συνέπεια και με όσα είχαν προαναγγελθεί από τις αρχές του προηγούμενου έτους, το 2006 στάθηκε το εφαλτήριο για την απόδοση των επενδύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία, Αλβανία).

Σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων 28,6%, στα 243,7 εκατ. ευρώ, έναντι 189,4 εκατ. ευρώ του 2005, αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας 24,6%, στα 39,5 εκατ. ευρώ, έναντι 31,72 εκατ. ευρώ του 2005 και τελικής κερδοφορίας – μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας - 75,5%, στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ του 2005.

Επισημαίνεται η πτώση των λειτουργικών εξόδων, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, στο 17% από το 19%. Αποτέλεσμα της ουσιαστικής βελτίωσης στη διαχείριση των αναγκών σε κεφάλαια κίνησης – μείωση αποθεμάτων και βελτίωση πιστοληπτικής πολιτικής - ήταν η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών 18,9 εκ. περίπου και ταυτόχρονα η ελαφρά μείωση του δανεισμού (στα 165 εκατ. ευρώ περίπου).

Η καθαρή θέση του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 120 εκατ. ευρώ περίπου (άνευ δικαιωμάτων μειοψηφίας), χωρίς να περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της καθαρής θέσης από την είσοδο της θυγατρικής ΑΛΟΥΜΥΛ ΡΟΜ στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (Ιανουάριος 2007).



Οι επενδύσεις του Ομίλου για τη συγκεκριμένη περίοδο έφθασαν τα 22 εκατ. ευρώ περίπου, αφορώντας κατά βάση ανέγερση αποθηκών στα Βαλκάνια και αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό της παραγωγικής δυναμικότητας. Προστέθηκε – μεταξύ άλλων - μία νέα γραμμή διέλασης στο εργοστάσιο της Ξάνθης (ΑΛΟΥΝΕΦ) και ολοκληρώθηκε η επένδυση στη θυγατρική ΑΛΟΥΦΥΛ υπερσύγχρονης μονάδας ανοδίωσης, ήτοι επιφανειακής επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου.

Το επενδυτικό πλάνο της επόμενης τριετίας αναφέρεται σε χαμηλές – κατά βάση – επενδύσεις αναβάθμισης, κυρίως, της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας. Εξαίρεση αποτελεί η εισηγμένη θυγατρική ΑΛΟΥΜΥΛ ΡΟΜ όπου ξεκίνησε ήδη το επενδυτικό πλάνο ύψους 7 εκατ. ευρώ περίπου. Αφορά ανέγερση υπερσύγχρονου κέντρου Logistics 10,000 m2 και αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Δεδομένου ότι ο Όμιλος αναπτύσσει πωλήσεις για 77 συνεχόμενα τρίμηνα, βασικοί στόχοι για την προσεχή τριετία αποτελούν πλέον η ενίσχυση της κερδοφορίας, η διαμόρφωση ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης με θετικές λειτουργικές ροές και ικανοποιητικά επίπεδα δανεισμού.

Τα παραπάνω θα επιτευχθούν με έμφαση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για μεγάλα projects, στην παραγωγή προφίλ και διεθνώς για ισχυρότερα περιθώρια κερδοφορίας, στα high-end προϊόντα, με την εδραίωση της παρουσίας στις πλέον ελκυστικές περιοχές του Κόλπου, των Η.Π.Α., της Ρωσίας και των παρευξείνιων χωρών.

Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της ΑΛΟΥΜΥΛ στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς επίσης και η κυριαρχία στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει μείζονα ρόλο στο νέο πλάνο του Ομίλου.

Σημειώνεται, πως η ΑΛΟΥΜΥΛ έχει επιτύχει την τελευταία διετία τη μεγαλύτερη αναβάθμιση παραγωγικής δυναμικότητας στον ευρωπαϊκό κλάδο διέλασης, με τη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων στην Ελλάδα και διεθνώς.



Η Διοίκηση της εταιρίας απάντησε στα ερωτήματα των αναλυτών που ακολούθησαν και μετέπειτα έλαβε χώρα γεύμα με επιφανείς εκπροσώπους της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v