Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Συνεχίζει τις ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της, στην επέκτασης στον τομέα των διαγωνιστικών εξετάσεων και στη συνέχιση της περιστολής δαπανών εστιάζει τις προσπάθειές της η Medicon με στόχο την άρση των μετοχών της από την κατηγορία Επιτήρησης.

Medicon: Συνεχίζει τις ενέργειες για άρση επιτήρησης
Η Medicon Hellas γνωστοποιεί ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν τη μετοχή της στην κατηγορία της Επιτήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα πιστωτικά ιδρύματα με σκοπό την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ενώ έχει ξεκινήσει και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων με τη δημιουργία διαγνωστικού κέντρου.

Επιπλέον, συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίασή του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας είναι σημαντικό.

Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας οφείλονται κατά κύριο λόγο στην εφαρμογή της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), η οποία είχε άμεση αρνητική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v