Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Ενταξη νέας εταιρίας στην i4G

Aπό την 1η Μαΐου 2007 εντάχθηκε στην i4G μία ακόμη υπό ίδρυση spin-off εταιρία του κ. Νικόλαου Σφίγγου, που επιδιώκει την προώθηση στην αγορά ενός συστήματος τακτικής ψηφιακής ανάλυσης εποπτικού υλικού (video) αθλημάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.

Ευρωσύμβουλοι: Ενταξη νέας εταιρίας στην  i4G
Συμπληρώνοντας τον Ιούνιο του 2007 ένα χρόνο λειτουργίας χωρίς την υποστήριξη του Προγράμματος ΕΛΕΥΘΩ και συνολικά τέσσερα χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της, η Θερμοκοιτίδα i4G της Ευρωσύμβουλοι εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για πολλές νέες καινοτόμου χαρακτήρα επιχειρήσεις, τεκμηριώνοντας παράλληλα τη δυνατότητά της να λειτουργήσει ως αυτόνομο κερδοφόρο εγχείρημα.

Στις εταιρείες που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα περιλαμβάνονται οι νεοσύστατες:

* ADP, με κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη πακέτων λογισμικού για κάθετες αγορές, όπως την εφαρμογή ΙΚΤΙΝΟΣ για τον κατασκευαστικό κλάδο και την εφαρμογή ΕΣΤΙΑ για το χώρο του Real Estate. Η ADP συμμετέχει σε μεγάλα έργα πληροφορικής συνεργαζόμενη με εξειδικευμένες εταιρείες όπως η ΜΙΚ3 Α.Ε., μία από τις πρώτες εταιρείες που εντάχθηκαν στην i4G.

* EXOTHERMIA S.A., μια από τις πέντε spin-off εταιρείες στα πλαίσια του 3ου κύκλου του προγράμματος ΠΡΑΞΕ Β’ Φάση. Η EXOTHERMIA S.A. που ασχολείται με τεχνολογίες αντιρρύπανσης κινητήρων, αναπτύσσει και υποστηρίζει λογισμικό προσομοίωσης του συστήματος της εξάτμισης, το οποίο διαθέτει στην παγκόσμια αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες όσον αφορά τις σχετικές τεχνολογίες.

Τέλος, από της 1ης Μαΐου 2007 εντάχθηκε στην i4G μία ακόμη υπό ίδρυση spin-off εταιρεία - στα πλαίσια του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΠΚ ΚΜ) - του κ. Νικόλαου Σφίγγου, που επιδιώκει την προώθηση στην αγορά ενός συστήματος τακτικής ψηφιακής ανάλυσης εποπτικού υλικού (video) αθλημάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.

Εχοντας ως βασική επιδίωξη την υποστήριξη της δημιουργίας νέων εταιρειών, η i4G συμμετείχε ενεργά στην ειδική δράση δημιουργίας spin-off του ΠΠΚ ΚΜ υποστηρίζοντας την δημιουργία δύο ακόμη spin-offs του κ. Α. Τσίγγου για τη δημιουργία Ηλεκτροκαρδιογράφου με καταγραφή δεξιών προκάρδιων απαγωγών (15-lead ECG), και του Αναπλ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Κ. Δανιηλίδη TOPO-NAVIGATOR ενός Μηχανισμού πληροφόρησης βασισμένου στην επίγνωση θέσης από οπτική αναγνώριση - Visual location awareness.

Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι η ήδη εγκατεστημένη στην i4G εταιρεία ΤΕΡΟ ΕΠΕ, αποτελεί επίσης δικαιούχο μίας από τις συνολικά έξι προτάσεις για δημιουργία spin-off του ΠΠΚ K. Mακεδονίας.

Σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και σταθερή ανάπτυξη παρουσιάζουν ωστόσο και οι ήδη εγκατεστημένες. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα της ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη συμμετοχή της ICTV HELLAS S.A. στο πρόγραμμα ανάπτυξης ευρυζωνικών υπηρεσιών της ΚτΠ καθώς και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σχεδίασης του Πύργου Ελέγχου του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου από τη FLOW Dynamics S.A.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, βρίσκεται σε εξέλιξη και η οργανωτική αναδιάρθρωση της Θερμοκοιτίδας. Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, όχημα της οργανωτικής αυτής αναδιάρθρωσης θα είναι η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΔΙΘ ΑΕ, η οποία θα συγχωνευτεί λειτουργικά με την επίσης θυγατρική Intelin AE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v