Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Η πολιτική αβεβαιότητα φρέναρε τις πωλήσεις

Την ανησυχία της για το πολιτικό κλίμα εξέφρασε η διοίκηση της CPI στην γενική συνέλευση. Η μείωση στις πωλήσεις και οι φόβοι για το ενδεχόμενο να κρατήσει σε μάκρος η αβεβαιότητα. Σημαντική μείωση υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση.

CPI: Η πολιτική αβεβαιότητα φρέναρε τις πωλήσεις

Τον επηρεασμό της πορείας της CPI από το γενικότερο κλίμα που δημιούργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολιτικές εξελίξεις επεσήμανε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Χρήστος Παπαθάνος, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

«Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2015, οι πωλήσεις μας βρίσκονται κάτω από το στόχο. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρατηρήθηκε μια ανακοπή της πορείας, η οποία εντάθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετές δουλειές ανοιχτές, οι οποίες ωστόσο λόγω του κλίματος αναβάλλεται η συμφωνία τους. Είμαστε αρκετά ανήσυχοι. Αν η αναστάτωση αυτή κρατήσει για ένα μήνα, τότε το κακό θα είναι μικρό. Αν όμως τραβήξει σε μάκρος, τότε...

Εμείς πάντως θέλουμε να πιστεύουμε πως η ομαλότητα θα αποκατασταθεί και πως η εταιρεία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Θέλω να τονίσω πως από το πρώτο τρίμηνο του 2013 έως και το τρίτο τρίμηνο του 2014, η CPI συνεχώς βελτιώνει τα αποτελέσματά της σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του προηγούμενης χρήσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθάνος

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της CPI ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

• Κατά τα τελευταία χρόνια έγινε μεγάλη μείωση εξόδων, η οποία συνεχίζεται σε έναν πολύ μικρότερο βαθμό και φέτος

• Έχουν μειωθεί δραστικά οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και στόχος είναι μέσα στην επόμενη διετία να περιοριστούν ακόμη κατά περίπου 900 χιλιάδες , δηλαδή από 450 χιλ. ευρώ ανά έτος.

• Οι επισφαλείς απαιτήσεις είναι περιορισμένες και καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό από τις υπάρχουσες προβλέψεις.

• Τόσο σήμερα, όσο καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, η CPI δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς οποιονδήποτε, ενώ ο υπάρχων τραπεζικός της δανεισμός γίνεται χωρίς την παροχή εξασφαλίσεων.

• Δεν υπάρχει εξάρτηση της εταιρείας από τις δουλειές του δημοσίου. Αντίθετα, έμφαση δίδεται στον τομέα των υπηρεσιών, όπου ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί περίπου στο 35% του συνολικού τζίρου.

• Η απόφαση της συνέλευσης για αγορά ιδίων μετοχών, δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί και στην πράξη. «Μιλάμε για δυνατότητα αγοράς. Θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν» αναφέρθηκε από τη διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v