Profile: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή €0,02 ανά μετοχή

Πράσινο φως από την ΓΣ στην καταβολή 0,02 ευρώ στους μετόχους από την διανομή αφορολόγητων αποθεματικών. Εξαιρούνται οι ίδιες μετοχές που ελέγχει η εταιρία. Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 236.243 ευρώ.

Profile: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η διανομή €0,02 ανά μετοχή
Η Profile ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 30ης Δεκεμβρίου 2014 εγκρίθηκε η καταβολή χρηματικής διανομής και ειδικότερα αποφασίσθηκε η καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 235.284,76 Ευρώ και δη ποσού 0,019919 ανά μετοχή της Εταιρείας, το οποίο μετά την κατά νόμο εξαίρεση από την ως άνω χρηματική διανομή των 49.155 ιδίων μετοχών τις οποίες κατέχει η Εταιρεία, αντιστοιχεί και ανέρχεται τελικά στο καθαρό ποσό των 0,020 Ευρώ ανά μετοχή, και το οποίο ποσό προέρχεται από την αυτοτελή φορολόγηση, με την οποία έχει εξαντληθεί κάθε φορολογική υποχρέωση της Εταιρείας και των μετόχων, και συνακόλουθη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015.

Διευκρινίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα «record date» και συνακόλουθα δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω της χρηματικής διανομής) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι της ως άνω χρηματικής διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Παρασκευή , 27 Μαρτίου 2015.

Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα ξεκινήσει την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», ως ακολούθως:

1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., για τους μετόχους εκείνους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη της χρηματικής διανομής τους χειριστές τους.

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ » για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους.

3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη της χρηματικής διανομής από την 2α Απριλίου 2015, μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ»Η είσπραξη της χρηματικής διανομής για τις παραπάνω 2 και 3 περιπτώσεις είναι δυνατή μέχρι την 31.03.2016 και πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδα Επενδυτή, Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους, σε οιοδήποτε υποκατάστημα της ως άνω πληρώτριας Τράπεζας.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το συνολικό ποσό των 236.243,86 ευρώ με κεφαλαιοποίηση: α) των αφορολόγητων αποθεματικών που έχουν σχηματισθεί ποσού 99.983,64 Ευρώ και β) μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», ποσού 136.260,22 Ευρώ, η οποία αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω αυξήσεως της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας κατά 0,02 Ευρώ, ήτοι από 0,45 Ευρώ σε 0,47 Ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v