Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Στην τελική ευθεία η επέκταση στην Ινδία

Στην κοινή εταιρεία των Λούλη-Chipita το 60% θα ελέγχει η αλευροβιομηχανία και το 40% η πλευρά Θεοδωρόπουλου. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 16 εκατ. ενώ το 40% της παραγωγής θα απορροφάται από την Chipita.

Μύλοι Λούλη: Στην τελική ευθεία η επέκταση στην Ινδία

Στo τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την παραγωγική επέκταση της Μύλοι Λούλη στην Ινδία σε συνεργασία με την Chipita.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχουν οριστικοποιηθεί οι συμβάσεις και οι συμφωνίες μεταξύ των μετόχων, δηλαδή μεταξύ της Μύλοι Λoύλη και της Chipita, ενώ το επόμενο βήμα είναι η έκδοση των σχετικών αδειών προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία μύλου στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κοινή εταιρεία των Μύλοι Λoύλη και Chipita –σ.σ. η ελληνική αλευροβιομηχανία σε συνεργασία με την Chipita προχώρησε τον Ιούλιο στην σύσταση επιχείρησης- το 60% θα ελέγχει η αλευροβιομηχανία και το 40% η πλευρά της εταιρείας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, η ολοκλήρωση της κατασκευής του μύλου υπολογίζεται σε 2-2,5 χρόνια ενώ το 40% της παραγωγής του θα απορροφάται από την Chipita για την εκεί δραστηριότητά της.

Σε ότι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της αλευροβιομηχανίας η περσινή χρονιά κινήθηκε ανοδικά σε επίπεδο όγκου –σ.σ. ο τζίρος σε αξία επηρεάσθηκε από την πτώση των τιμών των σιτηρών-, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές. Σημειώνεται ότι για το σύνολο της περασμένης χρήσης η διοίκηση της αλευροβιομηχανίας προέβλεπε ότι ο τζίρος για την εταιρία θα κυμανθεί στα 90 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,7 εκ. ευρώ, ενώ το EBITDA στο 10%-11% του κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε στις 8/1/2015 ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 1.541.255,58 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,09 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» και την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,09 ευρώ, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με μετρητά στους μετόχους.

Παράλληλα, η συνέλευση ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, μέχρι το 10% των υφισταμένων μετοχών της, ήτοι μέχρι 1.712.506 μετοχές, με εύρος τιμής αγοράς από 1 ευρώ έως 5 ευρώ και χρονική διάρκεια, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 24 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 8η Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τουλάχιστον το 90% των ιδίων μετοχών που θα αγοραστούν (ήτοι 9% των υφισταμένων μετοχών) θα ακυρωθεί, το υπόλοιπο δε 10% μπορεί να διανεμηθεί στο προσωπικό με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, το οποίο και εξουσιοδοτείται ομόφωνα από την γενική συνέλευση να υλοποιήσει το ως άνω πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ρυθμίζοντας παράλληλα τους βασικούς όρους και τις σχετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v