Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Που θα διατεθούν κεφάλαια 1 εκ.

Την αλλαγή χρήσης του αδιάθετου ποσού των αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 1.062.000 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στην αύξηση κεφαλαίου θυγατρικής στη Ρουμανία ποσού 862.000 ευρώ και στην επέκταση δικτύου λαινικής με το ποσό των 200.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Μοτοδυναμική.

Μοτοδυναμική: Που θα διατεθούν κεφάλαια 1 εκ.
Την αλλαγή χρήσης του αδιάθετου ποσού των αντληθέντων κεφαλαίων ύψους 1.062.000 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στην αύξηση κεφαλαίου θυγατρικής στη Ρουμανία ποσού 862.000 ευρώ και στην επέκταση δικτύου λαινικής με το ποσό των 200.000 ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Μοτοδυναμική, στη συνεδρίαση της 14ης Μαίου 2007, σύμφωνα με την από 23/5/2006 απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ειδικότερα, το ανωτέρω ποσό επρόκειτο να διατεθεί αρχικώς ως εξής:

* Για την αύξηση εταιρικού κεφαλαίου θυγατρικών και ειδικότερα για την ίδρυση ενός επιπλέον καταστήματος σε εμπορική πόλη της Βουλγαρίας, ποσό 400.000 ευρώ.

* Για τη διαμόρφωση νέων αποθηκευτικών χώρων, ποσό 116.000 ευρώ.

* Για την επέκταση του δικτύου λιανικής με την ίδρυση τριών υποκαταστημάτων, ποσό 546.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πως το 2006, οι θυγατρικές της Μοτοδυναμική στο εξωτερικό (Βουλγαρία – Ρουμανία), σημείωσαν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Έχοντας υπόψη τη ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών αυτών και τη συνακόλουθη μεγέθυνση των αγορών, η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι οι θυγατρικές εταιρίες αυτές θα εμφανίσουν αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης και στο μέλλον.

Επειδή ωστόσο, η θυγατρική εταιρία στη Ρουμανία (”MOTODYNAMICS SRL”) εμφανίζει καλύτερες προοπτικές λόγω μεγέθους της αγοράς, επομένως και αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, κρίθηκε αναγκαία η κεφαλαιακή ενίσχυσή της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 862.000 ευρώ, το β΄ εξάμηνο του 2007, προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της για κεφάλαιο κίνησης.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ”MOTODYNAMICS SRL” θα γίνει με αποκλειστική συμμετοχή της ”Μοτοδυναμική”.



Περαιτέρω η Διοίκηση της Μοτοδυναμική μετά από έρευνα που διεξήγαγε στην ελληνική αγορά για την επέκταση του δικτύου λιανικής, κατέληξε ότι υπάρχει ανάγκη για ίδρυση ενός καταστήματος στην περιοχή της Αθήνας, με βασική δραστηριοποίηση στα προϊόντα της θάλασσας. Το κατάστημα θα ιδρυθεί το α΄ εξάμηνο του 2008 και για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι βασικός άξονας της στρατηγικής της εταιρίας είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας στη Ρουμανία και Βουλγαρία και η διείσδυση στην ευρύτερη αγορά των βαλκανικών χωρών. Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσει να διερευνά τη δυνατότητα ίδρυσης ενός επιπλέον καταστήματος σε εμπορική πόλη της Βουλγαρίας, την ίδρυση του οποίου θα χρηματοδοτήσει με τραπεζικό δανεισμό.

* Ο πίνακας διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων που θα υποβληθεί προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας, την 30/5/2007, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v