Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Συρρίκνωση των ζημιών στο α’ 3μηνο

Περιορισμό των ζημιών σε επέπεδο ομίλου παρουσίασε η Μοτοδυναμική το α’ τρίμηνο του 2007. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανάκαμψη των θυγατρικών εξωτερικού στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, που διπλασίασαν τον κύκλο εργασιών τους σε σύγκριση με το περυσινό τρίμηνο.

Μοτοδυναμική: Συρρίκνωση των ζημιών στο α’ 3μηνο
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Μοτοδυναμικής κατά το α΄τρίμηνο του 2007 ανέρχεται σε 16,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε σε 196 χιλ. ευρώ από 9 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα που αναλογούν στους μετόχους μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, βελτιώθηκαν σε -58 χιλ. ευρώ έναντι -260 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των αποτελεσμάτων αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανάκαμψη των θυγατρικών εξωτερικού στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, που διπλασίασαν τον κύκλο εργασιών τους σε σύγκριση με το περυσινό τρίμηνο. Παράλληλα ενίσχυσαν το μικτό τους περιθώριο κατά μιάμιση περίπου μονάδα.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Μοτοδυναμική παρουσίασε άνοδο 2,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ανερχόμενος σε 16,6 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 244,6 χιλ. ευρώ, ελαφρά μειωμένα κατά 3,5% σε σχέση με το 2006.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους βελτιώθηκαν σε 17 χιλ. ευρώ από -39,7 χιλ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η πορεία της εταιρίας δείχνει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Αν και λόγω εποχικότητας το πρώτο τρίμηνο του έτους υστερεί σε σύγκριση με τους μήνες αιχμής από τον Απρίλιο ως και τον Ιούλιο, η εταιρία παρουσίασε ήδη θετικό αποτέλεσμα φέτος.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν ελαφρά λόγω αυξημένων εξόδων που συνδέονται με τις αναπτυξιακές κινήσεις της εταιρίας για την υλοποίηση των στρατηγικών της σχεδίων.

Τα κορυφαία προϊόντα των καταξιωμένων οίκων ALPINESTARS (ένδυση-υπόδηση), OHLINS (αναρτήσεις), SHARK (κράνη), RICHA (ένδυση-υπόδηση), TERMIGNONI (εξατμίσεις), LECOMBLE & SCHMITT (υδραυλικά τιμόνια), SELVA (σκάφη), PIRELLI (σκάφη), MARINCRAFT (σκάφη), ROCK-OIL (λιπαντικά) με κυρίαρχο το όνομα της YAMAHA, οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες πριν και μετά την πώληση, η εμπειρία και η δέσμευση της Διοίκησης, του Προσωπικού και των Δικτύων Συνεργατών σ΄ένα κοινό όραμα, συνθέτουν τον ”Ολοκληρωμένο Κόσμο Κίνησης” του Ομίλου της Μοτοδυναμικής που εγγυάται ικανοποίηση των πελατών και των μετόχων του με σταθερά αυξανόμενα μεγέθη και συνεχή πρόοδο στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v