Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Ανάκαμψη επιδόσεων από το περυσινό Q4

Οι αυξημένες παραγγελίες συστημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα που κατευθύνονται στο εξωτερικό, καθώς και οι εργασίες που απευθύνονται στον κατασκευαστικό κλάδο, έχουν τονώσει τις εργασίες της Mevaco από το Q4.

Mevaco: Ανάκαμψη επιδόσεων από το περυσινό Q4

Ανάκαμψη οικονομικών επιδόσεων φαίνεται να σημειώνει η εταιρία παραγωγής μεταλλικών συστημάτων Mevaco από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 και μετά, κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων στον κλάδο των φωτοβολταϊκών πάρκων (μέσω άλλων εταιριών κατευθύνονται κυρίως στις αγορές του εξωτερικού), και μέσω των πωλήσεων προς τις κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες υλοποιούν τους μεγάλους οδικούς άξονες στη χώρα.

Γενικότερα, ένα μεγάλο ποσοστό των εργασιών της Mevaco εξάγεται άμεσα ή έμμεσα (μέσω των πελατών της) στο εξωτερικό.

Η εισηγμένη εταιρία στο εννεάμηνο του 2014 είχε υποχρεωθεί σε μείωση πωλήσεων από τα 18,9 στα 13,5 εκατ. ευρώ, πτώση του EBITDA από το +1,75 εκατ. στα 384 χιλ. ευρώ και σε ζημίες προ φόρων 877 χιλ. (έναντι κερδών 465 χιλ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013). Όπως φαίνεται, το ποσοστό πτώσης στο σύνολο της χρήσης θα είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Mevaco κ. Δημήτρη Κωστόπουλο, οι σχέσεις της εισηγμένης με τις πιστώτριες τράπεζες είναι καλές και το ζήτημα της ρευστότητας είναι ελεγχόμενο. Το ζητούμενο όμως, σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, είναι να αρχίσει να ανακάμπτει η πραγματική οικονομία της χώρας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να εστιάσει η νέα κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη σε μια οικονομία μπορεί να γίνει κυρίως μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Οι δουλειές για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να αυξηθούν και παράλληλα να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανεργία, έστω και αν κάποιες από τις νέες θέσεις εργασίας είναι χαμηλόμισθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v