Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λούλη: Συμφωνία απορρόφησης της «KENFOOD τροφογνωσία»

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» θα απορροφηθεί στο ερχόμενο διάστημα από θυγατρική εταιρία της Μύλοι Λούλη.

Λούλη: Συμφωνία απορρόφησης της «KENFOOD τροφογνωσία»

Η Μύλοι Λούλη ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου υπέγραψε συμφωνία με την οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με την εταιρία «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ».

Η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» από το 1996 δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μιγμάτων αρτοποιίας και την παραγωγή - εμπορία πρώτων υλών τροφίμων για την αρτοποιία, ζαχαροπλαστική, μακαρονοποιία, παραγωγή σφολιάτας κ.ά.

Οι ιδρυτές της εταιρίας είναι οι αδελφοί Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας.

Το 2013 η KENFOOD σημείωσε πωλήσεις ύψους 6,8 εκατ. ευρώ και πλέον κατέχει μια σημαντική θέση στην ελληνική αγορά παραγωγής και εμπορίας μιγμάτων αρτοποιίας και πρώτων υλών τροφίμων.

Η παραγωγή των προϊόντων γίνεται στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής της εταιρίας, σε συνολική έκταση 23.500 τ.μ., στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας. Η εταιρία διατηρεί επίσης γραφεία και κέντρο διανομής στην Αθήνα.

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» θα απορροφηθεί στο ερχόμενο διάστημα από θυγατρική εταιρία της Μύλοι Λούλη.

Η νέα αυτή εταιρία θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα «KENFOOD» καθώς επίσης και την υφιστάμενη δομή της «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» τόσο παραγωγικά, όσο και εμπορικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη νέα εταιρία οι αδελφοί Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας θα συνεχίσουν να εργάζονται με ενεργή συμμετοχή στη διοίκησή της κατέχοντας μάλιστα και σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας.

Ο πρόεδρος της Μύλοι Λούλη, κ. Νίκος Λούλης, μετά την υπογραφή δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ενθουσιασμένος που καλωσορίζω σήμερα στην επιχειρηματική οικογένειά μας την KENFOOD και τους αδελφούς Παναγιώτη και Λεωνίδα Πιερακέα. Η KENFOOD είναι μια σύγχρονη εταιρία με εξαιρετικά προϊόντα και ένα αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Η δραστηριότητα της KENFOOD φέρνει στην εταιρία μας δυνατότητες ανάπτυξης σε εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν ως βάση το αλεύρι και τα οποία συνεχώς κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Μέσω αυτής της συνεργασίας η εταιρία μας μπαίνει στο χώρο των προϊόντων αλεύρου και πρώτων υλών προστιθέμενης αξίας. Βασικό σημείο της απόφασής μας για αυτήν τη συνεργασία άλλωστε αποτελεί το γεγονός πως το πελατολόγιο της KENFOOD είναι παρόμοιο με αυτό της Μύλοι Λούλη οπότε μπορούμε να συνδυάσουμε τα προϊόντα μας προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας.

Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας επισφραγίζεται από το γεγονός ότι οι Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας παραμένουν με ενεργό ρόλο και μετοχική σχέση στη νέα εταιρία. Είναι άνθρωποι με πάθος και αγάπη για τη δουλειά και έχουν αποδείξει την αξία τους στο χώρο τους, τους γνωρίζουμε άλλωστε πολλά χρόνια καθώς είμαστε προμηθευτές αλεύρων της KENFOOD εδώ και δεκαετίες. Είμαι σίγουρος πως σήμερα κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εταιρίας μας στον ελλαδικό χώρο αλλά και στις αγορές του εξωτερικού».

Από μεριάς των αδελφών Πιερακέα έγινε η ακόλουθη δήλωση μετά την υπογραφή: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς γιατί ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στην ελληνική αγορά σήμερα ισχυροποιείται με την εταιρία Μύλοι Λούλη, την κορυφαία εταιρία στο χώρο των αλεύρων στα Βαλκάνια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον εμπνευστή αυτής της ιδέας, τον κ. Νίκο Λούλη, ένα νέο άνθρωπο με πάθος, αξίες και αγάπη για τη δουλειά του. Έναν άνθρωπο ο οποίος εγγυάται ότι το μέλλον θα είναι ποιοτικότερο και πιο καινοτόμο για τους συνεργάτες μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας, που τόσα χρόνια μας στηρίζουν και να τους υποσχεθούμε ότι στο μέλλον θα εργαστούμε πιο σκληρά για να τους παρέχουμε προϊόντα ανταγωνιστικά, ασφαλή και καινοτόμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v