Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΗΤΩ: Στόχος τα Βαλκάνια και η είσοδος στο Χ.Α.

Την έξοδό της στα Βαλκάνια επιδιώκει να συνδυάσει με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο η Λητώ, στην οποία μέτοχος με περίπου 30% είναι η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων. Η Λητώ επικαιροποιεί τον φάκελό της συνεχώς, με ανάδοχο έκδοσης τον όμιλο της Πειραιώς, αλλά η προοπτική του χρηματιστηρίου δεν θα υλοποιηθεί τουλάχιστον πριν από το 2008.

ΛΗΤΩ: Στόχος τα Βαλκάνια και η είσοδος στο Χ.Α.
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Την έξοδό της στα Βαλκάνια επιδιώκει να συνδυάσει με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο η Λητώ, στην οποία μέτοχος με περίπου 30% είναι η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.

Η Λητώ επικαιροποιεί τον φάκελό της συνεχώς, με ανάδοχο έκδοσης τον όμιλο της Πειραιώς, αλλά η προοπτική του χρηματιστηρίου δεν θα υλοποιηθεί τουλάχιστον πριν από το 2008, οπότε έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη της εταιρίας σε χώρες της Βαλκανικής.

Όπως είπε στο euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Λητώ Ronald Barkshire, ήδη διερευνώνται οι αγορές της Σερβίας και της Ρουμανίας, από τις οποίες θα ξεκινήσει το άνοιγμα εκτός συνόρων της εταιρίας.

Στις χώρες αυτές αναζητούνται τα κατάλληλα σηνεία που θα μισθωθούν για το άνοιγμα ομώνυμων καταστημάτων. Θα είναι καταστήματα του ιδίου μεγέθους με τα ελληνικά, ήτοι περίπου 3.000 τ.μ. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Λητώ επιλέγει τη μίσθωση, αλλά σχεδιάζει να υπάρχει οψιόν για την αγορά ακινήτων στην επόμενη διετία.

Το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης για την επέκταση της Λητώ στα Βαλκάνια δεν προσδιορίζεται επί του παρόντος, καθώς είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση των κατάλληλων χώρων, πάντως επισημαίνεται ότι ανάλογα με τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν θα προσδιοριστεί και η χρονική στιγμή εισόδου της εταιρίας στο Χ.Α.

Στην Ελλάδα η Λητώ διαθέτει τέσσερα καταστήματα, αριθμός που θα ενισχυθεί με ένα ακόμη, το οποίο θα ανοίξει στα Μεσόγεια το φθινόπωρο.

Πέρυσι η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε το κλείσιμο δύο καταστημάτων που κρίθηκαν μη αποδοτικά, γεγονός που την ανάγκασε να εγγράψει ως ζημίες στη χρήση 2006 περί τα 700.000 ευρώ.

Έτσι, η κερδοφορία της διαμορφώθηκε σε 1,168 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2005. Αντίθετα, οι πωλήσεις της το 2006 έφθασαν τα 18,262 εκατ. ευρώ από 16,866 εκατ. ευρώ του 2005.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Λητώ προσβλέπει σε τζίρο της τάξεως των 22 εκατ. ευρώ και σε κέρδη περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Στην εταιρία μέτοχος επίσης με 32% είναι ο κ. Barkshire, ενώ το υπόλοιπο μοιράζονται οι εταιρίες Elmec, Ridenco και Φράγκος (με τα Mandarino).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v