Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορδέλλου: Βελτίωση πωλήσεων και EBITDA το 2014

Η εταιρία έκλεισε την περασμένη χρονιά με διψήφια ποσοστιαία αύξηση κύκλου εργασιών γύρω στο 10%-15% και με σαφώς ανοδικό-θετικό EBITDA, αποτέλεσμα της περιορισμένης ανάκαμψης που σημείωσε ο κλάδος και της διεύρυνσης των μεριδίων της.

Κορδέλλου: Βελτίωση πωλήσεων και EBITDA το 2014

Την ικανοποίησή τους για την πορεία της Αφοί Κορδέλλου μέσα στο 2014 εξέφρασαν κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρία, μιλώντας για «ικανοποιητικά μεγέθη, τα οποία εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης».

Η εισηγμένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών σιδήρου και χάλυβα, έκλεισε την περασμένη χρονιά με διψήφια ποσοστιαία αύξηση κύκλου εργασιών γύρω στο 10%-15% (ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση υπήρξε σε ό,τι αφορά τον όγκο των πωλήσεων) και με σαφώς ανοδικό-θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αποτέλεσμα της κάποιας περιορισμένης ανάκαμψης που σημείωσε ο κλάδος, αλλά και της διεύρυνσης των μεριδίων της Αφοί Κορδέλλου στην αγορά.

Το αποτέλεσμα σε επίπεδο προ φόρων αναμένεται να είναι ζημιογόνο, όπως άλλωστε προβλεπόταν από τη διοίκηση της εισηγμένης στη αρχή του 2014. Οι σχέσεις με τις πιστώτριες τράπεζες κρίνονται ως πολύ καλές.

Γενικότερα, ο κλάδος σιδήρου-χάλυβα έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την μακρόχρονη οικονομική κρίση, τόσο λόγω της μείωσης στην οικοδομική δραστηριότητα, όσο και λόγω των μειωμένων επενδύσεων που υλοποιούνται στην ευρύτερη οικονομία.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι πως στο εννεάμηνο του 2014 ζημίες σε προ φόρων επίπεδα εμφάνισαν και οι τέσσερις εισηγμένες εταιρίες του κλάδου (Έλαστρον, Μπήτρος, ΣΙΔΜΑ, Αφοί Κορδέλλου).

Το δυσάρεστο επίσης είναι πως τόσο ο Δεκέμβριος του 2014, όσο και ο φετινός Ιανουάριος επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την προεκλογική περίοδο και τη γενικότερη πολιτική αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα η ζήτηση στην αγορά να υποχρεωθεί σε αξιοσημείωτη πτώση.

«Η κατάσταση στην αγορά είναι παγωμένη κατά το τελευταίο δίμηνο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο βαθμό που εξομαλυνθεί η κατάσταση και αποκατασταθεί το κλίμα σταθερότητας στην οικονομία, τότε θα υπάρξουν προοπτικές νέας βελτίωσης της ζήτησης για τον κλάδο και ειδικότερα για την εταιρεία μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v