Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: «Αμερικανικός δάκτυλος» διευρύνει το χαρτοφυλάκιο

Τις αλλαγές που έγιναν σε μετοχικό επίπεδο αλλά και την κερδοφόρο πορεία του περσινού έτους τονίζει ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης. Προβλέπει ότι το νέο business plan θα είναι έτοιμο έως τον Μάρτιο.

Ευρωσύμβουλοι: «Αμερικανικός δάκτυλος» διευρύνει το χαρτοφυλάκιο

Την ικανοποίησή του για την πορεία της εταιρείας Ευρωσύμβουλοι το 2014 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης κ. Στάθης Ταυρίδης, σημειώνοντας: «Είμαστε ικανοποιημένοι για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος αφορά την εξέλιξη των οικονομικών επιδόσεων, οι οποίες συνδυάστηκαν με άνοδο κύκλου εργασιών, κερδοφόρο αποτέλεσμα και πολύ καλές σχέσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Θυμίζω πως το 2013 είχαμε επιστρέψει στην κερδοφορία και για πέρυσι στόχο είχαμε μια πορεία σταθεροποίησης, σε ένα οικονομικό περιβάλλον που αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον είμαστε ικανοποιημένοι, είναι οι αλλαγές που έγιναν σε μετοχικό επίπεδο.

Αρχικά κάποιο ξένο fund απέκτησε το 5% της εταιρείας και μέσα στο Δεκέμβριο Αμερικανοί τραπεζίτες αγόρασαν ένα άλλο 11%, με αρχική πρόθεσή τους να το αυξήσουν περαιτέρω.

Η ουσία είναι πως οι Αμερικανοί τραπεζίτες βλέπουν την Ευρωσύμβoυλοι ως ένα παράθυρο προκειμένου να αναλάβουν δουλειές στην Ελλάδα. Οι συνέργειες που ενδεχομένως προκύψουν είναι σημαντικές, καθώς η εταιρεία μπορεί να διευρύνει σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών της, σε τομείς όπως οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις, οι επενδυτικές υπηρεσίες, κ.λπ.

Με σκοπό να αποτυπώσουμε την όλη κατάσταση, ήδη βρισκόμαστε στην εταιρεία σε διαδικασία εκπόνησης ενός νέου business plan μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το οποίο οι Αμερικανοί παρακολουθούν από κοντά και έχουν ενεργή συμμετοχή».

Ρωτήσαμε τον κ. Ταυρίδη σχετικά με το πώς επηρεάστηκε η εισηγμένη εταιρεία από το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε κατά τους τελευταίους μήνες και μας απάντησε:

«Πράγματι, από το Δεκέμβριο, το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε επηρέασε το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, άρα και την Ευρωσύμβουλοι. Το στοίχημα τώρα δεν είναι τόσο το αν θα το πρόβλημα θα λυθεί -πιστεύω ότι δεν θα δούμε ένα αρνητικό σενάριο να επιβεβαιώνεται- όσο το πόσο γρήγορα θα λυθεί, δηλαδή το πόσο γρήγορα η οικονομία θα επιστρέψει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως το 2015 αποτελεί μια κομβική χρονιά. Από τη μια πλευρά, γιατί μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ και θα πρέπει να έχουν προφτάσει να απορροφηθούν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για δωρεάν Κοινοτικό χρήμα που μπορεί να τονώσει σημαντικά την εγχώρια οικονομία και όχι για δανεικά κεφάλαια που θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουμε εντόκως.

Και από την άλλη πλευρά, ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ, που λέγεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) και από το οποίο θα πρέπει να αντλήσουμε επίσης δωρεάν κεφάλαια προκειμένου να βάλουμε την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Άρα λοιπόν, όσο πιο σύντομα αποκατασταθεί η ομαλότητα, τόσο το καλύτερο για την οικονομία» κατέληξε ο κ. Ταυρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v