ΠΛΑΘ: Πώληση ακινήτων σε Ιρλανδία- Σκωτία

Τις διαδικασίες πώλησης ιδιόκτητων αλλά μη ιδιοχρησιμοποιούμενων οικοπέδων της σε Σκωτία και Ιρλανδία έχει ξεκινήσει η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης, η οποία σήμερα ανακοίνωσε την πώληση ακινήτου συνολικής επιφανείας 40.468 τ.μ. στην Κλάρα της Ιρλανδίας, ενώ δρομολογούνται δύο ακόμη παρόμοιες πωλήσεις.

ΠΛΑΘ: Πώληση ακινήτων σε Ιρλανδία- Σκωτία
Τις διαδικασίες πώλησης ιδιόκτητων αλλά μη ιδιοχρησιμοποιούμενων οικοπέδων της σε Σκωτία και Ιρλανδία έχει ξεκινήσει η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης, η οποία σήμερα ανακοίνωσε την πώληση ακινήτου συνολικής επιφανείας 40.468 τ.μ. στην Κλάρα της Ιρλανδίας, έναντι 3,25 εκατ. ευρώ.



Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, η Διοίκηση προτίθεται να προβεί στην πώληση δύο ακόμα ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο προς πώληση ακίνητο βρίσκεται επίσης στην Κλάρα της Ιρλανδίας και αφορά οικόπεδο επιφάνειας 24.281 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο πρόκειται να πωληθεί εντός του προσεχούς 12μήνου, το δε τίμημα αυτού εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 2 εκ. ευρώ.

Μετά την πώληση των ανωτέρω ακινήτων στην κατοχή της Ιρλανδικής εταιρείας Synthetic Packaging θα παραμείνει οικόπεδο επιφάνειας 20.234 τ.μ. και κτίσμα συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ. περίπου τα οποία η εταιρεία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί για τη δραστηριότητά της.

Το τρίτο ακίνητο το οποίο δεν χρησιμοποιείται και πρόκειται να πωληθεί είναι το ακίνητο Saint James, αποτελούμενο από οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Forfar της Σκωτίας. Η πώληση του εν λόγω ακινήτου πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς 12μηνου. Τα έσοδα από την πώληση του ακινήτου εκτιμάται να ανέλθουν σε 2,2 εκ. ευρώ.

Η λογιστική αξία των προαναφερθέντων ακινήτων ανέρχεται σε 1,05 εκ. ευρώ περίπου

Τα ανωτέρω ακίνητα ανήκουν σε εταιρείες του Ομίλου, οι οποίες αποκτήθηκαν την τελευταία οκταετία, και τα οποία μετά από μία σειρά κινήσεων αναδιοργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας κρίθηκαν πλεονάζοντα και τέθηκαν προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v