Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Την επόμενη εβδομάδα οι διοικητικές αλλαγές

Μπαράζ επαφών εν όψει της επικείμενης αλλαγής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα. Τι είπαν στη συνάντησή τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο Αλ. Τουρκολιάς και ο Γ. Ζανιάς. Θα συνεχιστούν οι επαφές και μετά την αλλαγή σκυτάλης.

ΕΤΕ: Την επόμενη εβδομάδα οι διοικητικές αλλαγές

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου λάβουν τις σχετικές εγκρίσεις καταλληλότητας από την ΕΚΤ.

Παρότι επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, το θέμα συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  Γ. Δραγασάκη με τους κ. Γ. Ζανιά, πρόεδρο της Εθνικής, και Αλ. Τουρκολιά διευθύνοντα σύμβουλο. Ήταν η πρώτη συνάντηση Δραγασάκη – Τουρκολιά (σ.σ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε ήδη συναντήσει κατά μόνας τον κ. Ζανιά) και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διενεργήθηκε σε καλό κλίμα.

Η διοίκηση της Εθνικής διαβεβαίωσε τον κ. Δραγασάκη για την πρόθεσή της να παράσχει διεξοδική ενημέρωση στην κ. Λούκα Κατσέλη και στον κ. Γεώργιο Μιχελή που προορίζονται να αναλάβουν καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει, ήδη, η στήλη Χαμαιλέων έχει υπάρξει συνάντηση Τουρκολιά - Μιχελή, ενώ έχουν γίνει και συναντήσεις μεταξύ του κ. Ζανιά και της κ. Κατσέλη. Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχισθούν και μετά την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κατσέλη και ο κ. Μιχελής θα πρέπει να περάσουν εντός των προσεχών ημερών από τα τεστ καταλληλότητας του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ (SSM), κίνηση που είχε προγραμματισθεί για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ανεβλήθη λόγω τεχνικού κωλύματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v