Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: «Φλερτ» με το ΑΙΜ του Λονδίνου

Τo υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων και οι στόχοι για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών ανεβάζουν τις προσδοκίες για τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Q&R Θεόδωρος Καραγιάννης.

Q&R: «Φλερτ» με το ΑΙΜ του Λονδίνου

Το στόχο της Q&R να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου έως το τέλος του έτους, ή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, εξέφρασε στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής Θεόδωρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, από την κίνηση αυτή η Q&R αποσκοπεί στο να αντλήσει κεφάλαια με στόχο να εισέλθει σε δύο νέες, υποσχόμενες, τεχνολογικές επιλογές και να αναβαθμίσει την ήδη υπάρχουσα τοποθέτησή της στον χώρο του ψηφιακού βιβλιοπωλείου.

«Το λογισμικό ψηφιακού βιβλιοπωλείου που διαθέτουμε συγκαταλέγεται στα λίγα καλύτερα προγράμματα ανά τον κόσμο και ανοίγεται μπροστά μας ένα μέλλον με πολύ θετικές προοπτικές, εφόσον φυσικά κινηθούμε αποτελεσματικά», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Το 2014 έκλεισε για την Q&R με πολύ μεγάλη άνοδο του κύκλου εργασιών, η οποία μάλιστα υπερέβη σαφώς σε ποσοστό το 38% που σημειώθηκε στο εννεάμηνο της περυσινής χρήσης.

«Αυτήν την περίοδο υλοποιούμε μεγάλο αριθμό έργων», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, αναφέροντας ενδεικτικά το e-ΑΣΕΠ, την ψηφιοποίηση των ληξιαρχείων, το έργο της δημόσιας περιουσίας, το μητρώο υποδομών, το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έργο πολιτιστικού περιεχομένου στο Δήμο Πλατανιά κ.λπ.

Πέραν αυτών, η εταιρεία διεκδικεί την ανάληψη αρκετών έργων από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πολύ καλά επίσης εξελίσσεται η πορεία του ψηφιακού βιβλιοπωλείου, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει αρκετές εγκαταστάσεις λογισμικού στο εξωτερικό, που σχετίζονται με τα ψηφιακά βιβλία.

Ειδικότερα για το 2015, στους στόχους της Q&R συγκαταλέγεται και η περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της. Έτσι, διεκδικούνται έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχεδιάζονται νέες πωλήσεις λογισμικού ψηφιακού βιβλιοπωλείου, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η επέκταση σε δύο νέους και υποσχόμενους τεχνολογικούς τομείς, project του οποίου η χρηματοδότηση δρομολογείται.

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πετύχουμε νέα πολύ μεγάλη αύξηση εσόδων μέσα στο 2015, σε περίπτωση βέβαια που δεν συμβεί κάτι ακραίο στο εξωτερικό μας περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Στο εννεάμηνο του 2014, η Q&R σημείωσε αύξηση κύκλου εργασιών 38% (από 2,56 σε 3,55 εκατ. ευρώ) θετικό EBITDA 426 χιλ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 119 χιλ. ευρώ (137 χιλ. για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες).

Στις 30/9/2014 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 6,457 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός ανερχόταν μόλις στα 233 χιλ. ευρώ (μακροπρόθεσμος δανεισμός 2,04 εκατ., βραχυπρόθεσμος δανεισμός 1,002 εκατ. και διαθέσιμα 2,811 εκατ. ευρώ).

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Q&R ενέκρινε μεταξύ άλλων τη δέσμευση φορολογηθέντων αποθεματικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής του επενδυτικού προγράμματος ICT-4Growth.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v